субота, јул 27, 2024

Top 5 Ove Nedelje

Related Posts

Bespalatna provera šećera u krvi i krvnog pritiska na Karadjordjevom trgu

Još jedna akcija Crvenog krsta i lekara Doma zdravlja Bujanovac

Bujanovac, 10.maj 2019. (Bupress) – U okviru Nedelje Crvenog krsta, Crveni krst Bujanovac u saradnji sa Domom zdravlja Bujanovac organizovao je besplatne preglede koji su vršeni na Karadjordjevom trgu u Bujanovcu.
Naime, lekari Hitne pomoći danas su svim zainteresovanim gradjanima merili šećer u krvi i krvi pritisak. Zainteresovanost ljudi koji imaju neki zdravstveni problem i onih koji su samo preventivno proveravali, bila je ogromna. Takodje, danas je, povodom 11. maja Nacionalnog dana dobrovoljnih davaoca krvi , sprovedena ulična akcija podele lifleta prolaznicima o važnosti dobrovoljnog davanja krvi.
Inače, Crveni krst Bujanovac je 8.maj, dan Crvenog krsta obeležio nizom aktivnosti, koje je realizovao uz pomoć svojih volontera. 
Distribucija konditorskih proizvoda, školskog pribora i higijenskih setova je realizovana u O.Š. „Branko Radičević“ u područnim školama u Lopardincu, Rakovcu, Srpskoj kući i Karadniku. U srednjoj školi „Sveti Sava“ u Bujanovcu je sa učenicima prvog razreda održana radionica, u okviru programa „Borba protiv trgovine ljudima“ pod nazivom „Da li verujete u bajke?“ gde su sa učenicima radili volonteri, edukator Milica Zlatković i trener Bogdan Lazarević.
U okviru nedelje Crvenog krsta, od 08.05.-15.05. biće organizovane različite aktivnosti na području opštine Bujanovac. Distribucija konditorskih proizvoda, školskog pribora i higijenskih setova se nastavlja I 09.05.2019 godine u O.Š.Dragomir Trajković” u Ljiljancu, Žbevcu I Krševici, kao I u O.Š.”Bora Stanković u Klinovcu. Distribucija će se nastaviti I narednih dana, po sledećem rasporedu:
10.05.2019. u školama u Letovici, Nesalcu, Oslare, Levosoju I Borovcu
13.05.2019. u O.Š. „Bora Stanković“ u Trejaku, Brnjare, Klenike, Sejace, Spančevac i Jablanica
14.05.2019. u školama u Muhovcu, Zarbincu, Breznici, Turiji i Dobrosinu
15.05.2019. u Malom Trnovcu.
U periodu od 08. do 15. maja realizovaće se radionice sa učenicima S.Š. „Sveti Sava“ u Bujanovcu na temu „Borba protiv trgovine ljudima.
Svetski dan kao I Nedelja Crvenog krsta i Crvenog polumeseca 2019. godine obeležiće se kroz temu ’’Ljubav’’ sa ciljem da proširi razumevanje javnosti prema Međunarodnom pokretu Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, naglašavajući raznolikost rada i univerzalnost u pristupu.
foto:Bupress
Previous article
Next article

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles