PČINJSKA OKRUŽNA LIGA: BSK – TRNOVAC 4:1 (3:1), PREKID U 61. MINUTU

0
6007

BRUKA: Trnovčani došli na utakmicu sa 9 igrača, dvojica se „povredili“ i … kraj

Bujanovac, 18.mart 2018. (BuPress) – Stadion: BSK. Gledalaca: 100. Sudija: Milovan Kostić (Surdulica). Strelci: Mladenović u 5. i 17, Milić u 39. i Šabani (autogol) u 55. za BSK, Kamberi u 40. minutu za Trnovac. 
BSK: Slobodan Milošević, Aleksandar Stanković, Dalibor Ćuković, Aleksandar Stojković, Milan Pavlović, Danilo Stojilković, Miloš Tasić, Đorđe Trajković, Nikola Milić (od 50. Miloš Jordanović), Miloš Dimitrijević, Dejan Mladenović.
Trnovac: Evdrit Sulejmani, Lulzim Alimi, Sunaj Đumšiti, Fatos Šabani, Riza Kamberi, Kebinot Junuzi, Lirim Iseni, Flutukum Mustafi, Blerim Ramizi.
Prva tri boda za gotovo kompletno renoviran tim BSK-a i rekonstruisanu upravu kluba. I najvernije navijače. Zaslužena, ali ipak sa gorkim ukusom zbog nekorektnog ulaska u prolećni deo prvenstva „do juče“ vrlo moćne ekipe iz Velikog Trnovca, godinama na samom vrhu ili blizu njega, naravno, u konkurenciji „betonaša“, a u samoj Opštini daleko najcenjenije i najbolje rangirane kada je u pitanju finansiranje. Danas su stigli u Bujanovac na megdan domaćinu sa samo devet fudbalera, da bi posle „povrede“ dvojice iz takvog tankog sastava ostali na terenu sa sedmoricom. Po propisima – nedovoljan broj fudbalera za nastavak utakmice. I, naravno – kraj pre kraja. U 61. minutu. BSK je pobedio, ali će pobeda biti potvrđena za „zelenim stolom“. Takvi su fudbalski propisi. Imaće Bujanovčani na svom kontu 13 bodova, nalaziće se i dalje u donjem delu tabele, tik dva, tri mesta od onih pri samom dnu, ali, ovo proleće će, nema sumnje, biti najava konačnog izlaska iz višegodišnje krize jednog od najstarijeg fudbalskog kolektiva na „južnoj pruzi“. Romantika se probudila i vraća se posle svega lošeg doživljenog i preživljenog. Između ostalog i onog, ne tako davnog nastupa u Bujanovcu sa samo devetoricom fudbalera. Kao što se danas desilo sa ekipom iz Velikog Trnovca. Bar treba verovati u tako nešto. Povratak kvalitetnih fudbalera u tim, odustajanje nekih, bar na neko vreme od kačenja kopačke o klin, preuzimanje treniranja ekipe od strane bivših, zapaženih igračkih likova (Petković i Đorđević), zainteresovanost mladih za fudbal i aktiviranje Škole za mlađe selekcije, spremnost novih čelnih ljudi u upravi (predsednika Miodraga Spasića i njegovog zamenika Bobana Stojanovića), „do juče“ velikih fudbalera, da se njihov BSK konačno vrati na staze uspeh, nagoveštava takav epilog. Nova sezona bi trebalo da to potvrdi. Ova prolećna polusezona koja je danas počela biće uigravanje kompletnog fudbalskog kolektiva: igrača i uprave. Naravno, i navijača. Da se i oni „probude“, počnu da veruju i konačno se vrate na mesto nekadašnjih, ne tako davnih uspeha… Fudbal u Bujanovcu ipak nije umro! Treba to saopštiti onima koji su tako nešto čuli. Pogrešno. Na sreću!

Foto: BuPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here