Panel diskusija na odeljenju subotičkog Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu

0
2052

KAKO PREMA RAVNOMERNOM REGIONALNOM RAZVOJU

Bujanovac, 13.mart 2018. (BuPress) – U organizaciji Ekonomskog fakulteta Subotica, odeljenja u Bujanovcu, danas je u prostorijama pomenutog Odeljenja održana panel diskusija na temu „Ka ravnomernom regionalnom razvoju“.
Pored dekana Ekonomskog fakulteta dr Aleksandra Grubora, koji je i otvorio diskusiju, govoreći o ovoj temi kao veoma značajnom ne samo u Srbiji nego i svim zemljama EU koje teže uravnoteženju regionalnom razvoju država članica, budući da i Srbija u strateškom smislu teži ka tome da bude deo EU, tako da je ovaj problem kod nas još uvek izražen. „Po podacima, Srbija je možda medju vodećim zemljama Evrope kada je u pitanju neujednačen regionalni razvoj. Naša država se već godinama bori za ravnomerni regionalni razvoj, čak je i donet i zakon o regionalnom razvoju, formirane su i agencije za regionalni razvoju (za jug Srbije sedište se nalazi u Leskovcu)“, u panel diskusiji učestvovali su i Šaip Kamberi, predsednik opštine Bujanovac, Saša Orlović prorektor Univerziteta u Novom Sadu, Džozef  Melot, zamenik šefa Misije OEBS-a u Srbiji, dr Zoran Stanković, predsednik  KT za opštine Preševo, Bujanovac i Medvedja, Raman Ismaili, dekan državnog Ekonomskog fakulteta u Tetovu i njihovi redovni profesori Briken Aziri i Naser Raimi, Šukri Imeri, predsednik Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine, Branislav Popović iz Regionalne komore Leskovac, odeljenja u Vranju, Nemanja Gligorijević iz Biznis centra inkubatora u Vranju i Novica Supić i Viktorija Petrov,  profesori Ekonomskog fakulteta u Subotici.
Panel diskusiju pratili su pored studenata Ekonomskog fakulteta u Subotici i Nenad Zafirović, direktor „Bivode“, Biserka Jović, direktorka Ekonomske škole „Sveti Sava“, Nagip Arifi bivši predsednik opštine Bujanovac i mnogi drugi predstavnici privrednog, ekonomskog i političkog života opština Bujanovac, Preševo i Vranje.
Foto: BuPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here