Komemorativna sednica SO Bujanovac povodom smrti Jonuza Muslijua

0
2061

Kamberi: “Uprkos praznoj stolici na mestu predsednika SO, Muslijua će njegovi ideali činiti živim”

Bujanovac, 19.januar 2018. (BuPress) – Uprkos praznoj stolici na mestu predsednika Skupštine, Muslijua će njegovi ideali uvek činiti živim…, rekao je u uvodnom obraćanju Šaip Kamberi, predsednik bujanovačke opštine na današnjoj komemorativnoj sednici lokalnog parlamenta povodom smrti aktuelnog predsednika SO i Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine Jonuza Muslijua, nakon što su prisutni minutom ćutanja odali počast. Sednici su, pored odbornika, članova Opštinskog veća prisustvovali članovi Muslijuove porodice, predstavnici OEBS-a, kao i članovi i simpatizeri Pokreta za demokratski progress, stranke koju je osnovao i vodio Musliju. Na komemorativnoj sednici počast preminulom “saborcu” odali su njegovi prijatelji iz Makedonije, KIM, predstavnici Nacionalnog saveta Bošnjaka, veterani OVPMB.
Prvi čovek bujanovačke opštine Šaip Kamberi u nastavku svog obraćanja i evociranja uspomena na svog prvog saradnika istakao je da se Musliju „zalagao za bolji život svih stanovnika ovih prostora, bez obzira na njihovu socijalnu, versku ili političku opredeljenost. Musliju je čovek koji nikada nije bežao od odgovornosti, čak ni kada su mu takve odluke ugrožavale život – mi ćemo nastaviti istim putem“…
         Dževad Ademi, poslanik u makedonskom Sobranju, je rekao da je došao da poslednji put pozdravi svog prijatelja iz zatvora, rata i života.
         „Albanija se štiti u (Preševskoj) dolini, govorio je Jonuz, on će sada u svom Končulju čuvati te granice“,podvukao je Ademi,  izrazivši saučešće porodici i „bivšim borcima iz tri oslobodilačka rata“, dok je predstavnik Nacionalnog saveta Bošnjaka poručio da će Sandžak i Preševska dolina nastaviti Muslijuovim putem, boreći se za slobodu, pravo na život i ravnopravnost, kao što je to za života činio on.
         „Bez rešenja albanskog pitanja nema mira – govorio je naš saborac Jonuz Musliju“, rekao je predstavnik Udruženja bivših boraca OVPBM.
          „Tokom rata je uvek bio na čelu – bio je naš lider Političkog saveta, znao je da se bori i puškom i jezikom. Sve što je u životu radio – radio je za Albance u Preševskoj dolini”, istakao je.
          Na komemorativnoj sednici prisutnima se obratio I Muslijuov sin koji je poručio da treba nastaviti borbu za prava za koja se borio njegov otac. „Ta borba koju je moj otac vodio je dovela do toga da je Kosovo sada slobodno, a toj slobodi možemo se nadati i mi…”
Foto:BuPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here