BUJANOVAČKI „PLEJOVCI“ OD PONEDELJKA U SOKOBANJSKOM KOŠARKAŠKOM KAMPU

0
1654

Deo letnjeg raspusta koji se ne zaboravlja

Bujanovac, 23.jul 2917. (BuPress) – Od sutra pa do kraja meseca, 56 klinaca i klinceza iz bujanovačkog Omladinskog košarkaškog kluba „Plej 017“ boraviće u košarkaškom kampu u Soko Banji. Zajedno sa vršnjacima iz vranjskih „Pantera“, njih 53, suorganizatorima ovog jedinstvenog druženja uz košarkašku loptu, budućih košarkaških asova. Ne samo srpske košarke. Jer kamp u Soko Banji ima međunarodni karakter. Na njemu će pored 109 dobrih drugara i prijatelja iz komšijskih klubova učestvovati i 27 klinaca iz Makedonije-skopskog MZT-a, troje iz Nemačke – Basketball Akademie Bremen Sued i dečak iz Švedske. Ukupno njih 140. Uzrasta od 8 do 17 godina. Već sutra kreće upoznavanje i treninzi koje će voditi poznata trenerska lica. Bujanovačke učitelje košarke predvodi Nenad Stajić, predsednik i trener kluba, Dragan Milić, Marjan Jovanović i Sanja Nakić. Vranjske košarkaške nade predvodi Marjan Stanojković Šeki, uz njega će biti Vladimir Veličković i Nemanja Ristić. Bujanovčanima dobro poznat košarkaški lik Dejan Stojanovski dolazi ispred Basketball Akademie Bremen Sued, gde je predsednik i trener. Ispred skopskog MZT-a biće treneri Mite Martinovski i Panče Nusevaki. Imaće klinci i klinceze od koga da nauče nove košarkaške poteze, upiju nova znanja o magičnoj igri pod obručima. – Na njima je da vredno rade. Uostalom, nije nam ovo prvi košarkaški kamp. Većina od sadašnjih učesnika imaju malo godina, ali poprilično iskustva kada su ovakvi kampovi u pitanju. Znaju da se ovaj deo letnjeg raspusta uz košarkašku loptu i druženje ne zaboravlja. Sigurno pamte kada su se u Soko Banji, gde će ponovo, družili sa Bobijem Marjanovićem, tačno pre pet godina, podseća Nenad Stajić, zahvaljujući kome je uspostavljena izvanredna saradnja bujanovačkog kluba sa klubovima koji će biti učesnici kampa u Soko Banji.
Naravno, nezaobilazno je pitanje za Stajića – kako uspeva da uskladi sve svoje obaveze kako bi uvek na vreme stigao tamo gde „skakuće“ košarkaška lopta!? Jer tek što je stigao iz Nemačke, gde je bio gost-trener u kampu Dejana Stojanovskog. Treći put za redom. Sa njim i kapiten kadetske selekcije Pleja 017 Bernard Morina. Drugi put. I sutra će zajedno u Soko Banju.
Odgovor znate. Kada se nešto želi, kada se postavi cilj, treba se usredsrediti da se taj cilj i dostigne. Volim ovo što radim, nije mi ništa teško. I uspevam da sve postignem. Želim da takav osećaj stvorim i kod ovih talentovanih klinaca koje godinama gledam kako košarkaški napreduju i rastu pored mene. A to mi daje posebnu snagu da nastavim ovim tempom.
– Inače, u kampu u Nemačkoj je bilo fenomenalno. Siguran sam da će tako biti i u kampu u Soko Banji. A i zar bi moglo da bude drugačije kada se mladost okupi na jednom mestu! U subotu, 29. jula posetiće nas profesionalni igrač sa naših prostora Nikola Janković, 23. godišnji Vranjanac, koji je košarkašu karijeru počeo u mlađim kategorijama Ekonomca, nastavio u beogradskim klubovima FMP i Crvenoj zvezdi, potpuno se afirmisao u ekipi Megaleks, da bi u prethodnoj sezoni „eksplodirao“ u dresu ljubljanske Olimpije, bio je proglašen za MVP ABA Lige. Ovog meseca je postao član turske ekipe Sakariji, koja debituje u najjačoj turskoj ligi… Janković će trenirati i družiti se sa klincezama i klincima u kampu, preneće im svoja iskustva, deliti autograme…. Sve u svemu, sigurno će postati deo njihovog sećanja na letnji raspust medju obručima koji se ne zaboravlja, zaključuje za „BuPress“ Stajić.
Foto: BuPress i l.arhiva N.S.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here