USPEŠNA AKTIVNOST SINDIKATA ZAPOSLENIH POLICIJE

0
1617

Uklanjaju se vozila kod hale, stadiona, policije, škole…

Bujanovac, 22.jul 2017. (BuPress) – Ružno okruženje oko sportske hale, stadiona, policije škole…, sa skrivenim opasnostima koje su vrebale, uskoro će pripadati prošlosti. Oduzeta i mahom neispravna vozila napustiće „parkinge“ koji to nisu. Zahvaljujući pre svega Sindikatu zaposlenih policije, koji je prepoznao veliki problem, uključio se u njegovo rešavanje i posle višemesečnih aktivnosti stigao do rešenja. Uz naš mali doprinos. „BuPress“ je pre nekoliko dana objavio deo tih aktivnosti kao i apele koji su stizali od strane Sportskog centra „Mladost“ i OŠ „Branko Radičević“. Naravno, posle svega urađenog, saopštenjem za javnost oglasio se SZP. U saopštenju, između ostalog, stoji:
„Nakon višemesečnih aktivnosti Sindikata Zaposlenih Policije rešen je problem oko uklanjanja oduzetih i neispravnih vozila u opštini Bujanovac.
Višemesečni trud se isplatio i aktivnosti SZP koji se uključio nakon prosleđenih dopisa sindikatu od strane direktorke osnovne škole „ Branko Radičević“ i direktora sportskog centra „Mladost“.
Posle obilaska opštine Bujanovac i ostvarenog uvida od strane rukovodstva SZP, dobijenih dopisa od direktora osnovne škole „Branko Radičević“ i direktora sportskog centra „Mladost“ u vezi problema sa oduzetim vozilima koja su od strane tužilaštva i carine oduzeta a potom smeštena na prostoru ulice ispred osnovne škole, sportskog centra i u dvorištu PS Bujanovac, rukovodstvo sindikata preduzelo sledeće aktivnosti.
Obzirom da su oduzeta vozila koja su smeštena ispred i oko napred navedenih objekata ugrožavala bezbednost učenika škole i građana opštine Bujanovac, rukovodstvo sindikata je u više navrata uputilo hitne dopise Ministarstvu unutrašnjih poslova, policijskoj upravi Vranje, tužilaštvu i carini da zajedničkim angažovanjem uklone vozila i na taj način omoguće bezbednost učenika i građana opštine Bujanovac.
Nakon svih preduzetih aktivnosti i upućenih dopisa od strane sindikata, počelo je uklanjanje vozila, koje će se nastaviti i narednih dana. Inače, nadležne institucije punih 10 godina nisu rešavale navedeni problem tako da je ovo rešavanje istog od izuzetnog značaja prevashodno zbog bezbednosti dece i građana.
Obzirom da se radi o velikom broju oduzetih vozila, među kojima je većina neispravna, za kratko vreme uklonjena su vozila oko i ispred sportske hale, a u narednim danima izvršiće se uklanjanje vozila iz ulice ispred osnovne škole i dvorišta PS Bujanovac koja će biti smeštena na placu u Vranjskoj banji.
Rukovodstvo Sindikata Zaposlenih Policije se zahvaljuje Ministarstvu unutrašnjih poslova što su omogućili šlep vozilo, kao i AD za proizvodnju kotlova za centralno grejanje „MEGAL“ iz Bujanovca koji je slanjem viljuškara omogućio mnogo lakši utovar neispravnih vozila.
Sindikat Zaposlenih Policije spreman je na rešavanje svih problema građana na području opštine Bujanovac, kao i rešavanje problema širom Srbije, stoji na kraju saopštenja.
Foto:BUpress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here