VANREDNA AKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI

0
1655

Prikupljeno 20 jedinica, svaka kap dragocena

Bujanovac, 19.januar 2017. (BuPress) – Današnjoj vanrednoj akciji davanja krvi u prostorijama Crvenog krsta u Bujanovcu, organizovanoj posle apela Zavoda za transfuziju krvi iz Niša, odazvalo se 20 davalaca dragocene tečnosti. Među njima nekoliko njih je krv dalo prvi put.
– Nisam nezadovoljan odzivom davalaca. Tako nešto se i očekivalo, pre mesec dana smo imali tradicionalnu prednovogodišnju akciju u ovdašnjem Domu zdravlja. Tada je prikupljeno preko 80 jedinica krvi. Znali smo da će danas biti manje. Ali svaka kap krvi kojom dopunjujemo naše zalihe je dragocena. Postoje krvne grupe koje su deficitarne, pre svih RH negativna. Posebno se radujemo kada se suočimo sa osobom koja po prvi put daje krv. U njima prepoznajemo naše buduće stalne davaoce krvi…,  izjavio je za „BuPress“ dr Dragan Virijević, koji je zajedno sa organizatorom Nikolom Milićem, Stevanom Vukobratom, Milisavom Lazarevićem i Ljubišom Lilićem, činio ekipu iz niškog Zavoda za transfuziju. Svi oni su istakli dugogodišnju veoma uspešnu saradnju sa Crvenim krstom, jer – uvek se lepo osećamo ovde, radujemo se svakom dolasku u Bujanovac, nailazimo na dobar prijem bez obzira na kojoj lokaciji se izvodi akcija prikupljanja krvi…
Naredna, redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi održaće se krajem marta meseca u prostorijama Srednje stručne škole „Sveti Sava“.
 Foto: BuPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here