DRUGA FUTSAL LIGA – BUJANOVČANI „RAZBILI“ NIŠLIJE

0
1552

KMF BSKKMF PUT-inženjering 5:1(2:1)

Bujanovac, 27.novembar 2016. (Bupress) – Hala: Mladost. Gledalaca: 200. Sudije: Marko Cvetković (Leskovac) 7,5, Nemanja Kostić (Leskovac) 7,5. Delegat: Petar Stojiljković (Surdulica). Strelci: 1:0 Stanković u 2, 1:1 Pešić u 11, 2:1 Mikić u 13, 3:1 Zlatkovski u 33, 4:1 Zlatkovski u 36, 5:1 Zlatkovski u 37 minutu. Crveni karton: (2. žuti) Milojković (Put-inženjering) u 27. minutu. Žuti kartoni: Pešić, Milojković, Rajković i Tomić (Put-inženjering). Nagomilavanje prekršaja: BSK 5 (2+3), Put-inženjering 5 (2+3).
BSK: D. Pašić 7,5, Mikić 7,5, Ljevica 7,5, Tasić 7,5, Stanković 7,5, Zlatkovski 8, Trendafilovski 7, Petković 7, Stojanović 7, N.Pašić, Ristić, N.Dimitrijević, M.Dimitrijević, Mladenović.
PUT-inženjering: Vukadinović 7,5, Pešić 7, Rajković 6,5, Kostić 6,5, Miladinović 7, Stanisavljević 6,5, Milojković 6,5, Stanisavljević 6,5. Tomić.
Igrač utakmice: Kristijan Zlatkovski (BSK)
Priželjkivano – ostvareno. Rezultatski – ubedljivije od očekivanog.  Futsaleri BSK-a „razbili“ su Nišlije. Posle „Ekonomista“, „pao“ je još jedan favorit „na papiru“, još jedan tim iz Niša u ovom rangu takmičenja – „Put – inženjering“. Ovoga puta Bujanovčani su pobedu ostvarili na svom parketu, prvu u ovom prvenstvu.  Posle svega viđenog, potpuno zasluženo. Tri boda sa prošlonedeljnog gostovanja overena su i potvrđena, u pravom smislu reči, na sinoćnjem meču.
Domaći su otvorili utakmicu kako su samo poželeti mogli. Nije istekao ni drugi minut igre a na semaforu – 1:0. Strelac: kapiten domaćih Stanković. Posle odlično izvedene akcije. Naravno, gosti se mnogo ne uzbuđuju, futsal je to, sve se može dostići i preokrenuti za minut. Doduše, nisu stigli do izjednačenja tako brzo, ali jesu, posle 9 minuta. Iz prekida, posle oštrog i preciznog udarca Pešića. Lopta je prošla pored pokrivenog Dejana Pašića, koji je pre ali i posle toga imao više atraktivnih intervencija. Baš kao i njegov kolega na suprotnoj strani, golman gostiju Vukadinović, koji je imao mnogo više posla pred svojim golom. I činio je čuda. Već viđene lopte u mreži završavale su u njegovim rukama. Samo zahvaljujući njemu Nišlije su izbegle ubedljiviji poraz, iako su se i ovako proveli „kao bosi po trnju“…
…BSK u novo vođstvo dovodi Mikić, najlepšim pogotkom na utakmici. Istrčalog golmana Vukadinovića lobuje hiruški precizno, sa desetak metara. Majstorstvo igrača za „preokrete“ nagrađeno je višeminutnim aplauzom.trostruki-strelac-kristijan-zlatkovski A tek golovi „probuđenog“ Kristijana Zlatkovskog, jednog od ovogodišnjih BSK-ovih pojačanja.  Za nepunih pet minuta postigao je tri gola i u potpunosti dotukao gostujući sastav. I kaznio njihovog trenera za riskantan potez da (za)igra „bez golmana“! U pokušaju da njegovi izabranici stignu do izjednačenja. Obe oštice mača dotakle su ga. I njegovu ekipu sastavljenu od vrlo kvalitetnih igrača, ali i pojedinaca sa „kratkim fitiljom“. Očigledno nenaviknuti na poraze, tačnije na periode kada se nađu u epizodnoj ulozi, pokušali su da pritiscima na sudije izbalansiraju ravnotežu na parketu. Nije im uspelo. Domaćin nije ponovio greške iz nekih ranijih utakmica. Nisu se domaći futsaleri ulovili u zamku upuštajući se u  rasprave sa pojedincima iz protivničke ekipe, čak i onda kada su bili grubo faulirani! Ili sa sudijama, posle nekih pogrešnih odluka, kojih je, ruku na srce, bilo veoma malo. Štaviše, leskovački sudijski par je veoma autoritativno vodio ni malo laku utakmicu za suđenje! Pokazani žuti kartoni su bili sasvim opravdani, a ponašanje Milojkovića koji je  posle dobijenog drugog žutog i automatski crvenog kartona, za svaku je osudu. Svoj izlazak je propratio sočnim psovkama upućenih sudijama, koji tako nešto nisu zaslužili. Kao ni korektni gledaoci na tribinama, među koje je došao da proprati ostatak utakmice…
Na kraju, onako kako je bilo i na početku. Pozdrav sportskih prijatelja. Ovoga puta gosti su čestitali domaćinima na zasluženoj i kao suza čistoj pobedi! Treba verovati – iskreno!
Foto: Ž.M.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here