субота, јул 27, 2024

Top 5 Ove Nedelje

Related Posts

ZBOG DUGA LEKARU SLUŽBE MEDICINSKE POMOĆI U VRANJU

Izvršitelji zaplenili direktorske limuzine

Vranje, 23.novembar 2016. (V.Pešić za BUpress) – U prostorijama sudskih izvršitelja u Vranju 25.novembra biće održana licitacija šest putničkih vozila Zdravstvenog centra, koja su zbog potraživanja od million dinara poverena izvršnom poveriocu dr Milošu Petruševiću, lekaru Službe hitne medicinske pomoći.
Ukoliko novi menadžment Zdravstvenog centra obezbedi pare i neugovorenom lekaru vrati dug nastao od 11.aprila 2014. do oktobra 2015.godine, zadržaće zaplenjene automobile uz obavezu da doplati još million dinara za kamate, sudske, advokatske i troškove izvršenja. Shodno proceni ovlašćenog sudskog veštaka mašinske struke, prodajna cena vozila biće manja za 30 od tržišne.
vranje-16-dom-zdravlja-foto-v-pesicNa licitaciji se prodaju dve polovne direktorske “škode”,”dačija daster”,dva pikap vozila i putničko kombi vozilo. Medju zaplenjenim nema sanitetskih  i vozila za prevoz pacijenata iz brdsko-planinskih krajeva, kako se špekulisalo. Sudska primopredaja vozila obavljena je još 3.novembra, kada su poverena na čuvanje lekaru Milošu Petruševiću, koji se u Službi hitne medicinske pomoći zaposlio 1.januara 2012.godine na odredjeno vreme. Mladi lekar imao je status neugovorenog poslenika, kome Republički fond zdravstvene zaštite nije na žiro-račun Zdravstvenog centra uplaćivao pare za plate. Mladi doktor presavio je tužbeni tabak zbog naknade štete shodno razlici u isplaćenoj zaradi do visine zakonom predvidjene plate. Presuda Osnovnog suda u Vranju bila je pravosnažna 26.aprila 2016.godine. Jedno vreme Petrušević je primao minimalac, a nekoliko meseci radio je za džabe! Umesto plata, lekar je primao samo obračune ličnog dohotka.
vranje-15-dr-milos-milos-petrusevic-foto-ok-radio– Sudskom presudom samo želim da naplatim svoja potraživanja. Da nastavim da se pošteno bavim teškim i humanim lekarskim poslovima. Mada sam imao pravo, nisam uzeo sanitetska vozila. Nisam želeo da plenidbom imovine Zdravstvenog centra ugrozim zdravlje i život pacijenata, rekao je Petrušević.
Mali su izgledi da novopostavljeni direktor dr Dragan Veličković i najbliži saradnici obezbede pare za namirenje duga neugovorernom lekaru i spreči prodaju službenih vozila, jer je zbog 40 miliona dinara Zdravstveni centar u blokadi više od tri meseca.
Foto: V.P. I OK radio

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles