DJAČKO NASILJE  U VRANJU – OSNOVCI PONOVO NA METI SILEDŽIJA

0
1315

Besna baba ošamarila učenika

Vranje, 26.oktobar 2016. (V.Pešić za BUpress) – Posle nedavnih pretnji batinama roditelja K.S. učenicima osmog razreda, djaci u Osnovnoj školi “Branko Radičević” u Vranju ponovo su uznemireni i uplašeni zbog novog incidenta.
Novi skandal dogodio se 15.oktobra oko 17 časova ispred marketa “Stanković” u naselju Ogledna stanica, udaljenom stotinak metara od škole, kada je baba iz obližnjeg Bunuševca snažno ošamarila desetogodišnjeg učenika L.M. Ratoborna baka učenice N.Dj. navodno je lupila šamarčinu mališanu zbog toga što nije u dobrim odnosima sa njenom unukom. .Baba o svadji nije čula od svoje miljenice, već od njenih vršnjaka. Ošamarenom dečaku zapretila je da će još gore da prodje ukoliko se požali roditeljima.
 – Deca su se kasno popodne vraćala sa nastave kući. Baba je izašla iz prodavnice i snažno rukom udarila sina. Mislim da se njena unuka nešto posvadjala sa mojim sinom. O brutalnom napadu babe na mog sina saznao sam od drugih roditelja. Dok smo se kretali prema Policijskoj upravi, sin je priznao da mu je baba pretila da će još gore da prodje ukoliko se žali kući. Sa sinom sam bio kod lekara. Predstoji razgovor sa psihologom. Zatečen sam, zbunjen i revoltiran zbog ovakvog postupka starije žene, koja je sebi dala za pravo da se šamarima obračunava sa djacima, rekao je otac oštećenog dečaka Igor L.
vranje-567-os-branko-radicevic-foto-v-pesicŠkolska uprava i učenici još su potrešeni  i potišteni zbog incidenta, koji se dogodio 21.oktobra popodne, kada je roditelj K.S. pripretio učenicima zbog neslaganja i netrpeljivosti nekih učenika sa njegovim nasilnim sinom. Posle skandaloznog istupa roditelja siledžije intervenisala je i policija, koja procesuira slučaj.
Sredovečni roditelj bahato je banuo u školu i verbalnim deliktom pripretio učenicima osmog jedan odeljenja “da više ne diraju i uznemiravaju njegovog sina”.
Portparol Policijske uprave u Vranju Dragan Stamenković potvrdio je da su djaci škole bili svedoci nemilog slučaja, bahatog i nasilničkog ponašanja pobesnelog sredovečnog muškarca.
– Nemio slučaj prijavljen je Policijskoj upravi. Kada bude utvrdjeno činjenično stanje, pripadnici MUP-a procesuiraće slučaj i preduzeti odgovarajuće zakonske radnje, o čemu će biti obaveštena javnost, rekao je Dragan Stamenković.
Prema nezvaničnim saznanjima, većina maturanata nije u dobrim odnosima sa dečakom iz odeljenja. Navodno omraženog dečaka mnogi učenici ne trpe zbog nasilničkog ponašanja i ne discipline. Dečak nasilnog roditelja navodno je ranije pretio pojedinim djacima u školi. Policija je jednom prilikom bila prinudjena da interveniše, jer je maloletni nasilnik pretio učeniku S.T. Ispostavilo se da je djak dete prosvetnog radnika iz Vranja. Profesori su potvrdili da je i njegov stariji brat bio problematičan.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here