HOROR U BOSILEGRADU – PORODIČNA TRAGEDIJA U ROMSKOM NASELJU

0
1645

Pobesneli rudar iskasapio majku

BOSILEGRAD, 12.septembar 2016. (Veselin Pešić za BUpress) – U selu Rajčilovci kod Bosilegrada 12.septambra dogodila se tragedija u romskoj porodici, u kojoj je Čedomir Vasev (35) nožem u ledja na lice mesta usmrtio majku Vericu (58).
Portparol Policijske uprave u Vranju Dragan Stamenković izjavio je da je sin ubio majku sa nekoliko udaraca oštrim predmetom. Posle ubistva, Čedomira Vaseva uhapsili su pripadnici Policijske stanice u Bosilegradu. Posle stavljanja lisica na ruke, policija je ubicu sprovela u Vranje, gde se nalazi u pritvorskoj jedinici Okružnog zatvora.
bosilegrad-1-selo-rajcilovci-foto-v-pesicPrema svedočenju očevidaca, nezapamćeni zločin dogodio se u romskom naselju Laloš u ponedeljak oko 8 časova. Mada nisu poznati detalji porodične tragedije, osnovano se sumnja da je zločinu prethodila svadja majke i sina zbog neraščišćenih imovinskih odnosa.
U Bosilegradu tvrde da je zločinac Čedomir Vasev bio miran, tih i povučen i da nije sklon nasilničkom ponašanju, kavgama i narušavanju javnog reda i mira. Anonimni meštanin Rajčilovaca rekao je u telefonskom razgovoru da je otac Čedomira Vaseva pre više od 20 godina robijao, jer je u Božici ubio rodjaka.
– Zatečena sam zločinom u romskom naselju. Još ne mogu da verujem da je Čeda potegao nož na majku Verku. U selu ih znamo kao dobre, druželjubive i fine ljude. Verka je sa nekoliko dece živela u staroj kući. Čeda je gradio novu kuću za svoju porodicu: suprugu, dvoje dece i sebe. Posvadjali su se pored novog stepeništa u porodičnom dvorištu. Ništa nije nagoveštavalo da će Čeda monstruozno da ubije svoju majku, rekla je meštanka B.M. iz Rajčilovaca.
Osumnjičeni za ubistvo majke Čedomir Vasev zaposlen je u Rudniku olova i cinka u Karamanici kod Bosilegrada. Meštani ističu da Čedomir Vasev slovi za izuzetno vrednog i poštenog domaćina.
Foto:V.P.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here