JUČE U VRANJU OTVORENA ROSA ŠKOLA RODITELJSTVA

0
1155

Podrška za preko 750 beba i roditelja

Vranje, Bujanovac, 29. jun 2016. (Bupress) – U prostorijama Doma zdravlja u Vranju juče je otvorena Rosa škola roditeljstva u kojoj će roditelji u ovom gradu imati priliku da dobiju stručne savete i podršku tokom trudnoće, porođaja i prvih godina odrastanja deteta. U školi će biti angažovani pedijatri, ginekolozi, patronažne sestre i stomatolozi, koji će pomagati roditeljima u  snalaženju u njihovim novim ulogama. Kroz brojne radionice i predavanja trudnice i roditelji će dobijati kredibilne savete o fizičkoj aktivnosti, ishrani i nezi bebe.
U 2016. godini uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije otvara se 5 prvih škola roditeljstva, a osim Vranja škole će dobiti Kuršumlija, Ub, Požarevac i Surdulica. Škole roditeljstva otvorene su u renoviranim prostorijama i kompletno su opremljene prema najvišim standardima.
dr-vesna-knjeginjic-pomocnik-ministra-zdravlja-i-milica-stefanovic-predstavnica-rosa-vode-6Ministarstvo zdravlja je veoma ponosno sa Rosa vodom otvaramo Školu roditeljstva u Vranju i što osnažujemo postojeću mrežu škola. Od sada će bebe i roditelji u Vranju imati stručnu pomoć koja će doprineti lagodnijim prvim danima roditeljstva. Škole će biti dragocene u osamostaljivanju roditelja i prepoznavanju svih izazova koje roditeljstvo donosi i njihovom uspešnom prevazilaženju“, izjavila je dr Vesna Knjeginjić, pomoćnik ministra zdravlja, Sektor za javno zdravlje i programsku zdravstvenu zaštitu.
skola-roditeljstva-u-vranju2Lekari i medicinsko osoblje koje će voditi Rosa škole roditeljstva u domovima zdravlja širom Srbije prošli su akreditovanu obuku Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd tokom maja 2016. godine, a koja je u skladu sa poslednjim dostignućima profesije.
Rosa je još jednom okupila veliki broj građana koji su kupovinom pakovanja od 1,5 litra vode podržali ono što je važno – porodicu i budućnost dece kroz osnivanje prvih škola roditeljstva u sredinama u kojima ovaj vid podrške nije postojao. Zahvaljujući podršci građana i Ministarstva zdravlja, zajedno smo podržali oko 2.000 beba širom zemlje i to je najveći motiv da nastavimo sa otvaranjem ukupno 20 škola“, izjavila je Milica Stefanović, predstavnica Rosa vode.
Podsetimo, osnivanje Rosa škola roditeljstva usledilo je nakon uspostavljanja tri banke humanog mleka u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu u periodu od 2010. do 2015. godine.

Izvor: ROSA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here