„PLEJOVCI“ IZRASLI DO KADETSKIH VISINA, VREME ZA START

0
3863

Vatreno krštenje u nedelju, stižu Dimitrovgradjani

Bujanovac, 24.oktobar 2017. (BuPress) – Dugo se čekao ovaj trenutak, desetak i više godina u ovom veku. I on se približio. Klinci iz obdaništa, koji su bili tek nešto veći od košarkaške lopte, a bili tako uporni da je „savladaju“ i posvete se igranju s njom, izrasli su do sportskih – kadetskih visina. Zahvaljujući pre svega Nenadu Stajiću, sportskom entuzijasti, njegovoj fanatičnoj upornosti i verovanju da će većina od tada nejakih dečačića postati dobri košarkaši. Na početku svoje misije stvaranja Škole košarke u Bujanovcu, u ambijentu gde je bilo kakvo stvaranje nečeg novog, obavezno izloženo kritičkoj oceni dežurnih znalaca i neznalica (ovih drugih više), Stajić je uspeo da se odupre podmetanjima i pobedi. Danas je na čelu stručnog tima sastavljenog od znalaca košarke koji mu pomažu oko svih selekcija u klubu. O budućnosti ovdašnje košarke brinu se i brinuće se: Dragan Milić Gagi, Marjan Jovanović Žule, Sanja Nakić Pipe, Aleksandar Aca Guševski i Aleksandar Stošić.
Danas tinejdž-klinci, petnaestogodišnjaci, predstavljaju najstariji deo skromne, što ne reći, siromašne po finansijskim pokazateljima, ali vrlo bogate po znanju i kvalitetu složne porodice bujanovačkog „Plej-a 017“. U nedelju, 29.oktobra u 17 časova odigraće prvi prvenstveni meč u okviru Medjuregionalne kadetske lige. Rival – ekipa vršnjaka iz Dimitrovgrada. Pored njih, članovi lige su klubovi iz regiona južne i istočne Srbije. Iz Leskovca, Niša, Bora, Pirota… Vrlo jak sastav i, naravno, pravo vatreno krštenje za naše talentovane košarkaše. Posle 18 kola ligaškog dela prvenstva, prvoplasirana ekipa ide na FINAL-FOUR državno prvenstvo kadeta Srbije.
Plasman na tabeli ove godine nije prioritet. Važno je da se kroz prvenstvo veoma jake lige, pokaže pravilno razvijanje naših talentovanih košarkaša. Naravno, nije ovo nikakav alibi za predstojeće utakmice, za eventualne neuspehe na njima. Naprotiv, unapred se nećemo predati, nećemo ustuknuti pred ni jednim imenom. Ipak je naša ekipa sastavljena od klinaca koji u svom sportskim vaspitanju imaju „ugradjen“ pobednički mentalitet, kaže za „BuPress“ Nenad Stajić, prvi čovek bujanovačkih „Plejovaca“, kome će u vodjenju kadeta kroz prvenstvo pomagati veliki prijatelj Marjan Stanojković Šeki, trener vranjskih „Pantera“, iz čijih će redova nekoliko klinaca pojačati bujanovačke kadete. Stajić podseća i na nastavak takmičenja mladjih pionira bujanovačkog kluba koji nastavljaju borbu za prva dva mesta u kvalifikacijama, koja donose plasman u kvalitetnu ligu.
Korak bliže ostvarenju tog cilja biće posle eventualne pobede nad vršnjacima iz Vladičinog Hana sa kojima se sastaju u nedelju, u 15 časova, u predigru susreta starijih drugara, kadeta „Plej-a 017“. Razlog više da ljubitelji košarke dodju na ove utakmice i bodre pulene Dragana Milića i Nenada Stajića. I ne samo njihove. Treba pozdraviti, bodriti i dovesti do pobeda buduće košarkaške nade bujanovačkog i srpskog košarkaškog sporta.
Sastav KADETA OKK „Plej  017“: Bernard Morina, Branislav Prokopijević, Miljan Stojanović, Milan Bradić, Vukašin Antić, Željko Ilić, Veljko Janjić, Djordje Filipović, Melvin Rašitović, Danilo Dabetić, Strahinja Zdravković, Nemanja Jordanović, Vukašin Kostić, Ivan Marčić, Kosta Kovačević i Nikola Trajković.

NEDELJA, 30.OKTOBAR 2017. SPORTSKA HALA „MLADOST“ BUJANOVAC

KOŠARKAŠKO POPODNE OD 15 ČASOVA

BUDITE UZ VAŠE TALENTOVANE „PLEJOVCE“ !

 

Foto: Arhiva OKK „Plaj 017“

         

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here