KT: SREĆNO BUDUĆIM STUDENTIMA EKONOMSKOG FAKULTETA

0
2012

Mladen Šarčević: Otvaranje odeljenja u Bujanovcu poduhvat od velikog značaja za Vladu Republike Srbije

Zoran Stanković: Doprinos ekonomskom razvoju i političkoj stabilnosti

Bujanovac, 30.jun 2017. (BuPress) – Povodom današnjeg polaganja prijemnog ispita za upis u prvu godinu studija na odeljenju subotičkog Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu, saopštenjem za javnost oglasilo se Kordinaciono telo za opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa. U saopštenju se, između ostalog kaže:
„Budućim studentima sreću su poželeli ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Mladen Šarčević i predsednik Koordinacionog tela, Zoran Stanković.
Ministar Šarčević istakao je da je otvaranje odeljenja Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu bio poduhvat od velikog značajna za Vladu Republike Srbije i naglasio da ima apsolutnu i maksimalnu podršku resornog ministarstva.
„Ekonomski fakultet došao je u Bujanovac da ostane. Studiranje na tom fakultetu je šansa za mlade ljude iz tog područja da razvijaju preduzetnički duh, upravo je to smer u kojem ide naša zemlja“, poručio je ministar Šarčević.
Nastava će se kao i do sada odvijati dvojezično na srpskom i albanskom jeziku, a diplome ovog fakulteta priznate su u zemljama Evropske unije i u svetu.
Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela rekao je da je stvaranje uslova za dugoročni razvoj visokoškolskog obrazovanja na tom području u punoj saglasnosti sa relavantnim zakonima Srbije i uz uvažavanje potreba lokalne samouprave i građana.
„Obrazovanje mladih ljudi na odeljenju Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu doprinosi da se mladi iz tog područja, koje spada u ekonomski nerazvijene, školuju ne odlazeći od kuće i razviju svoje potencijale čime će osnažiti ekonomski ne samo Bujanovac nego i kompletan region. Ova visokoškolaska ustanova doprinosi kao ekonomskom razvoju tako i političkoj stabilnosti“, zaključio je Stanković
Foto:Bupress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here