RASPLET PORODIČNE DRAME – NOVI POKUŠAJ PREDAJE OTETE DEVOJČICE

0
1306

Pravosudje majci Snežani vraća ćerku Melaniju

Vranje, 26.februar (Veselin Pešić za BuPress) –Samohrana majka dvoje dece Snežana Djordjević (34) iz Vranja sa zebnjom i strahom očekuje susret sa sedmogodišnjom ćerkom Melanijom, koju je posle propalog petogodišnjeg braka nevenčani suprug Saša Ristić (32) pre dve godine oteo i odveo kod roditelja.
Portparol Osnovnog suda u Vranju sudija Aleksandra Tošić Arsić saopštila je da će u Centru za socijalni rad 27.februara u 14 časova izvršitelj ponovo pokuša da sprovede sudski nalog da devojčicu vrati očajnoj majci, kojoj je u maju 2015.godine dodeljeno starateljstvo nad detetom.
– Predaja deteta majci u dva navrata nije uspela zbog toga što je devojčica odbila da se vidi i razgovara sa majkom. Osnovni sud će preduzeti zakonske mere zbog izvršenja pravosnažne odluke o predaji deteta. Pri tome, vodiće se računa o interesima deteta. U pokušaju predaje, treba da se izbegnu bilo kakve pogubne posledice socio-emotivnog razvoja deteta. Novi termin predaje deteta zakazan je u Centru za socijalni rad za 27.februara u 14 sati. Pravosnažnim rešenjem Osnovnog suda izvršnom dužniku Saši Ristiću je izrečena kazna zatvora od dvameseca. On se nalazio na izdržavanju kazne u pritvorrskoj jedinici Okružnog zatvora u Vranju. Po nalogu suda Ristić je morao da vrati dete. To nije učlinio i novčano je kažnjavan, rekla je Aleksandra Tošić Arsić.
Nezaposlena trgovkinja Snežana Djordjević, koja je u nevenčanoj bračnoj zajednici sa taksistom Sašom Ristićem provela pet godina, ima u džepu presudu o starateljstvu u svoju korist, ali nije sigurna i nema garancije da će 27.februara najzad da dobije ćerku.
– Posle dve godine, ćerku sam videla 6.februara, ali predaja u Centru za sovijalni rad nije uspela. Porodica mog bivšeg nevenčanog supruga vrše pritisak na Melaniju da ne napušta njihov dom. Roditelji bivšeg muža uporno nastoje da Melaniju udalje od mene. Zbog toga što sam već jednom bila udata i iz prvog braka imam sina Luku od 12 godina, porodica bivšeg muža nisu hteli da private mene i Melaniju. Svašta su ćerki pogrdno govorili o meni, lažima je odvraćali od mene. Kada je u maju 2015.godine Apelacioni sud u Nišu potvrdio potvrdio prvostepenu presudu o starateljstvu nad dedetom, bivši muž se osvetio. Oteo je i Melaniju odveo kod svojih roditelja, izjavila je Snežana Djordjević.
Slavica i Sreten Ristić, roditelji Snežaninog bivšeg muža, tvrde da hoće da ispoštuju presudu, ali ne mogu silom unuku da predaju majci. Bivšoj snaji zameraju što od 16.maja 2015.godine nikada telefonom nije zvala da pita za dete. Tvrde da unuka uz plač odbija da se vrati kod majke.
Snežana Djordjević i Saša Ristić su sa Lukom i Melanijom živeli u iznajmljenom stanu. Često su se svadjali. Saša je u više navrata odlazio i vraćao se iz roditeljskog doma. Njegova bivša supruga tvrdi da se odao alkoholu i kocki. Zbog bolesne ljubomore često je tukao Snežanu. Kada se istreznio, slao je ženi pisma pokajanja i obećanja da će da promeni život. Zbog ćerke Melanije, Snežana Djordjević obratila se premijeru Aleksandru Vučići, zaštitniku gradjana i na druge adrese. Veruje u pravosudje i da će 27.januara pravda najzad da pobedi.
Foto:V.Pešeć i privatna arhiva

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here