UBEDLJIVA POBEDA BUJANOVAČKIH RUKOMETAŠA

0
1564

BSK Heba – Jastrebac  (Blace) 38:29 (19:16)

Bujanovac, 4.decembar 2016. (BuPress) – Sportska hala: „Mladost“. Gledalaca: 50. Sudije: Nikola Vasilijić (Niš), Predrag Zdravković (Leskovac). Delegat: Goran Zdravković (Leskovac). Sedmerci: BSK Heba 2 (2), Jastrebac 6 (4). Isključenja: BSK Heba 12, Jastrebac 2 minuta.
BSK Heba: U.Tašković (16 odbrana, sedmerac), M.Stojanović, Stojković, Stamenković 14, Janjić, Savković 2, S.Tašković 8, Antić, Zafirović, Itić 6 (2), Milanović, D.Stojanović 5, Tomić, Čolović 2, Stevanović 1.
Jastrebac: Jovanović 1, Pavlović 5 (1), Lukić, Jugović, Antić 4, Tomić 3, Mijatović (7 odbrana), Hadžić 10 (3), Đokić 6.
danijel-stamenkovicIgrač utakmice: Danijel Stamenković (BSK Heba)
Semafor:6:6 (9), 10:11 (17)15:12 (22), 17:15 (27), 19:19 (36), 21:22 (39), 29:24 (49), 34:27 (56)
Posle skoro dvomesečnog posta, rukometaši bujanovačkog prvoligaša najzad su osetisli slast pobede, zadovoljstvo i radost. Drugi put u jesenjoj polusezoni koju su završili na dnu tabele sa pet osvojenih bodova. Sinoć su na svom parketu savladali uvek neugodne Blačane. Teže nego što to krajnji rezultat pokazuje, ali više nego zasluženo. Gosti su dugo održavali egal rezultat ne dozvoljavajući domaćinu da napravi osetniju razliku. Čak su u nekoliko navrata i bili u vođstvu. Ipak, odlučila je kolektivna igra koja je sinoć (u)krasila „mineralce“, što nije bio slučaj na ranijim utakmicama. Delovali su domaćini kao pravi kolektiv u kome se zna šta ko radi. A radili su svoj rukometni posao svi koji su nastupili. Bili motivisani, borbeni, disciplinovani, spremni da daju svoj maksimum. I dali su. Od sigurnog golmana Uroša Taškovića, poslovično borbenog na svakom delu terena kapitena Stefana Taškovića, pucački raspoloženog Danijela Stamenkovića,  njegovog imenjaka Stojanovića, koji doživljava drugu mladost, smirenog Itića… do Stefana Stevanovića, koji je dobio šansu u finišu susreta i odmah se upisao u strelce. Vrlo značajnu pobedu bujanovačkih rukometaša ne umanjuje ni činjenica da su gosti došli u Bujanovac bez nekolicine prvotimaca, da im je klupa bila „kratka“. Oni koji su nastupili videlo se – bili su spremni i voljni da se nadigravaju. Bili su nadigrani ali su ostavili veoma dobar utisak. Kao i vrlo autoritativni sudijski par.
Foto: Ž.M. BuPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here