KT DODELILO 415 STIPENDIJA SREDNjOŠKOLCIMA

0
1523

Najviše stipendista iz opštine Preševo

Beograd, Bujanovac, 4.novembar 2016. (BUpress) – Ove godine, Koordinaciono telo je dodelilo ukupno 415 stipendija đacima srednjih škola sa teritorija opština Preševo, Bujanovac i Medveđa. U opštini Preševo dodeljeno je 250, u opštini Bujanovac 139 a u opštini Medveđa 26 stipendija.
Opšti uslovi na konkursu bili su da učenici imaju državljanstvo Republike Srbije i prebivalište na teritoriji opština Preševo, Bujanovac i Medveđa, da su prvi put školske 2016/2017. upisali godinu nekih od škola obrazovanih Odlukom Ministartva prosvete Republike Srbije, da su tokom školovanja ostvarili vrlo dobar ili odličan uspeh i da tokom prethodnog školovanja nisu ponavljali nijedan razred.
Na konkurs se prijavilo 770 učenika. Od tog broja, njih 445 iz Preševa, 274 iz Bujanovca i 51 učenik iz Medveđe.
Komisija koja je uredno pregledala i ocenila svu pristiglu dokumentaciju, bila je sastavljena od po jednog predstavnika lokalnih samouprava Preševo, Bujanovac i Medveđa i četiri člana komisije iz Službe Koordinacionog tela.
Rang lista i spisak svih kandidata objavljeni su na sajtu Koordinacionog tela (www.kt.gov.rs).
zoran-stankovic-3Konkurs za stipendiranje srednjoškolaca sa područja opština Preševo, Bujanovac i Medveđa jedna je od najvažnijih aktivnosti Službe Koordinacionog tela, čime se pomaže obrazovanje, unapređenje i razvoj mladih ljudi iz opština sa juga Srbije“, rekao je Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela.
Stanković je istakao da je jako važno da se mladima posveti posebna pažnja jer će oni nakon završenog školovanja biti u prilici da doprinose i stvaraju bolju budućnost. On je čestitao stipendistima na dosadašnjem uspehu u školovanju i poručio im da nastave da ređaju uspehe i nižu dobre rezultate.
Izvor: Koordinaciono telo
Foto:BUpress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here