U BAZI „JUG“ I NA POLIGONU „BOROVAC“

0
1211

Počela taktička vežba „Stena – 01“ 

Bujanovac, 28. septembar 2016. (BUpress) – Petodnevna taktička vežba „Stena -01“ koja se realizuje po Konceptu operativnih sposobnosti počela je 26. i trajaće do 30. septembra u bazi „Jug“ i poligonu „Borovac“ kod Bujanovca.
Cilj vežbe je ocena obučenosti inžinjerijske čete opšte podrške u izvršavanju mnogobrojnih radnji i postupaka, poput izviđanja terena zapostavljanje mosta, izgradnje mosta, izgradnje i održavanja puteva i izgradnje heliodroma.
Inžinjerijska četa opšte podrške, koju je Vojska Srbije deklarisala za učešće u multinacionalnim operacijama, formirana je prvog marta ove godine od pripadnika 310. inžinjerijskog bataljona 3. brigade Kopnene Vojske koji su u prethodnim godinama učestvovali u otklanjanju posledica od prirodnih nepogoda širom Republike Srbije.
Rad na vežbi ocenjuje nacionalni evaluatorski tim Vojske Srbije, a vežbi prisustvuju i evaluatori i posmatrači iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Grčke, Makedonije, SAD, Finske i Francuske.
Poziv da prisustvuju sutrašnjem (četvrtak, 29.9.2016.), pretposlednjem danu vežbe, upućen je i predstavnicima medija.
Foto:VS

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bupress/public_html/bupress.co.rs/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353

LEAVE A REPLY