петак, мај 3, 2024

Top 5 Ove Nedelje

Related Posts

SAJAM ZAPOŠLJAVANJA U BUJANOVCU

Profesor dr Čučković: Ako se zaposle tri lica, smatraćemo da je Sajam zapošljavanja uspeo, ako bude četiri biće veoma uspešan, a ako bude bilo pet i više onda će to biti van očekivanja!

Bujanovac, 12.maj 2022. (Bupress) – Za dve nedelje, tačnije 27. maja, Ekonomski fakultet u Subotici, odeljenje u Bujanovcu, biće domaćin Sajma zapošljavanja, na kojem će, prema očekivanjima organizatora, biti oko 30 firmi i javnih institucija, čiji će predstavnici na svojim štandovima (biće rasporedjeni na prizemlju i prvom spratu odeljenja u Bujanovcu) afirmisati svoje firme i informisati posetioce o svojim potrebama za novim radnim mestima. „Vodili smo razgovore sa predstavnicima vlasti iz Bujanovca, Preševa i Vranja, Koordinacionog tela za jug Srbije i Nacionalne službe za zapošljavanje koji su ključni faktori sajma, i pojedinačno sa predstavnicima firmi, tako da očekujemo da to bude relativno posećeno, jer očekujemo da posetioci pre svega budu naši studenti, koji su diplomirali tokom ovih 10 godina koliko odeljenje postoji, a ima ih preko 350, naravno i svi ostali zainteresovani gradjani“, rekao je za Bupress, prodekan za medjunarodnu saradnju na Ekonomskom faklutetu Subotica, profesor doktor Aleksandar Čučković. „Zainteresovani za neko zaposlenje trebalo bi da ponesu svoju radnu biografiju (CV) i motivaciono pismo, koje će verovatno moći da se naknadno dostavi, jer mora biti fokusirano, a ovde će biti načelno jer se ne zna sa kim će zainteresovani razgovarati o zaposlenju“ – dodao je profesor Čučković.
prof.dr Aleksandar Čučković
Sajam zapošljavanja je pre svega mogućnost zainteresovanih posetilaca da upoznaju i vide kakva sve preduzeća postoje, jer za neka verovatno i ne znaju da postoje, a ono što jefak važnije, predstavnici preduzeća će videti da postoji nekakva radna snaga koje oni nisu svesni dovoljno. „Mi smatramo da, ako uspemo, za taj jedan dan održavanja sajma, da se sklope tri radna odnosa, mi ćemo smatrati da je sajam zapošljavanja uspeo, ako bude četiri biće veoma uspešan, a ako bude pet i više, onda je to van svih očekivanja. Ne možemo licitirati sa tim brojevima, to je nešto što priželjkujemo – jasan je Čučković.
Ekonomski fakultet Subotica, odeljenje u Bujanovcu, prvi put organizuje ovakvu vrstu Sajma i kao društveno odgovorna institucija, ima za cilj je da, pored zapošljavanja, koji je i primarni, utiče i na integraciju stanovništva i medjusobnog upoznavanja ali i ovom prilikom izreklamira fakultet, da bude prepoznatljiviji, da vodi otvoreniju politiku i ovo je jedna od akcija gde bi to trebalo jasnije da se vidi. Dosta dugo sam ovde, 10, 11 godina i mislim da je trebalo odavno da se intezivnije radi na tim odnosima i ne kažem da nisu nikako izgradjeni ali je ostalo prostora i mi ćemo polako početi da taj prostor popunjavamo, istakao je profesor Čučković.
Sajam zapošljavanja biće održan u prostorijama odeljenja Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu, u petak 27. maja, u perodu od 9 do 19 časova.

foto:Bupress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles