субота, мај 4, 2024

Top 5 Ove Nedelje

Related Posts

„Ja volim Bujanovac“ instalacija koja od danas krasi centar grada

Bujanovac, 9.maj 2022. (Bupress) – Trend postavljanja instalacija kojima se pokazuje ljubav prema mestima i gradovima nije zaobišao ni Bujanovac. Od danas, inastalacija I (B) y, gde u središtu slovo B u obliku srca simbolizuje ljubav, ideja je i delo slobodnog umetnika Nagip Gašija i od danas će krasiti Karadjordjev trg.
Povodom dana opštine, novi simbol grada su otkrili predsedni Nagip Arifi i njegov autor Gaši. „Ovo je simbol mira i znak da ćemo čuvati Bujanovac, svi stanovnici ove multietničke opštine ga treba smatrati svojim i zbog toga sam od samog početka podržao Gašijevu ideju“ rekao je predsednik Arifi, dodajući da će ovakve i slične ideje gradjana lokalna samouprava uvek podržati, bez obzira koje su nacionalnosti.
Za izradu instalacije od metala, trebalo je izdvojiti hiljadu 250 evra koje je umetniku donirao Mensur Ibrahimi, naš sugradjanin koji živi u inostranstvu. „Ovde smo postavili danas temelj ljubavi. Simbol Bujanovca u dve boje, beloj- boji mira i crvenoj – boji ljubavi. Svi koji žive ovde, Srbi, Albanci i Romi imaju pravo da ovaj simbl prihvate kako hoće, ja bi naglasio da je u sredini srce, rekao je ovom prilikom Nagip Gaši.

foto:Bupress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles