EKONOMSKI FAKULTET: POTPISAN UGOVOR O SARADNJI SA SKOPSKIM FAKULTETOM

0
557
Bujanovac, 22.novembar 2021. (Bupress) – Sporazum o akademskoj saradnji izmedju Ekonomskog fakulteta u Subotici i Univerziteta za turizam i menadžment u Skoplju, Severna Makedonija, potpisali su danas u prostorijma odeljenja u Bujanovcu, dekan i rektor ovih visokošklskih institucija, prof. dr Nebojša Gvozdenović i prof. dr Ace Milenkovski.
Ovim sporazumom oba fakulteta su se obavezala na izradi različitih projekata a sve u intetesu razmena znanja i zajedničkih aktivnosti u različitim naučnim i obrazovnim aktivnostima. Rektor makedonskog Univerziteta nakon čina potpisivanja sporazuma izrazio je veliko zadovoljstvo ovom saradnjom: – “Danas je za nas veliki dan. Ovaj sporazum za naš fakultet, koji postoji 15 godina znači medjunarodnu i medjugraničnu saradnju izmedju studenata, nastavnog kadra, razmenjivanje iskustva, znanja, učestvovanje naizmenično na medjunarodnim konferencijama” istakao rektor Milenkovski.
Za dekana Ekonomskog fakulteta u Subotici prof. dr Nebojše Gvozdenovića ovo je prvi medjunarodni potpisan sporazum u ovoj školskoj godini imajući u vidu da je na ovu funkciju stupio u oktobru. – “Ovaj sporazum biće samo prvi korak, inicijalna kapisla za našu buduću saradnju. Mislim da možemo da napravimo mnoge stvari, da osmislimo zajedničke studijske programe, a svakako da konkurišemo na projekte medjugranične i neke regionalne saradnje, naveo je dekan Gvozdenović i dodao da Ekonomski fakultet u Subotici ima saradnju sa Univerzitetom u Tetovu i da ta intezivna saradnja traje od osnivanja odeljenja u Bujanovcu “Angažujemo kolege iz Tetova kako bi nam pomogle, s jedne strane svojim znanjem i kvalitetom u unapredjenju nastave, a sa druge strane pomažu studentima albanske nacionalnosti da jezičke probleme u nastavi lakše prebrode”.
Dekan Gvozdenović je naglasio da subotički fakultet ima saradnju i sa Madjarskim univerzitetom u Segedinu i fakultetima iz drugih država u okruženju.
foto: Bupress


Warning: A non-numeric value encountered in /home/bupress/public_html/bupress.co.rs/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353

LEAVE A REPLY