субота, јул 27, 2024

Top 5 Ove Nedelje

Related Posts

Do sportskih rekvizita – zajedničkom akcijom „Brankovaca“ i lokalne samouprave

Učenici i učenice Osnovne škole „Branko Radičević“ iz Bujanovca pokrenuli su akciju sa željom da pozovu donosioce odluka u svojoj opštini da čuju njihove ideje i potrebe i preduzmu potrebne korake da se na njih adekvatno odgovori.

Bujanovac, 08.oktobar 2021. (Bupress) -U saradnji sa nastavnicima fizičkog vaspitanja “Brankovci” su napravila listu potrebnih rekvizita koji im nedostaju za nastavu fizičkog i zdravstvenog vaspitanja. Sa svojim predlozima su se obratili nadležnima kako bi ih podržali i sagledali sve mogućnosti lokalne samouprave za realizaciju akcije.
Učenike i učenice su tokom Dečje nedelje primili predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi, načelnik za javne službe Fejzija Zećiri i stručna saradnica za obrazovanje Gabrijeli Tomić, kojima su deca izložila svoj problem i zatražila pomoć za nabavku rekvizita za nastavu fizičkog vaspitanja. Sem zahvalnosti za izdvojeno vreme, deca su iznela razloge za kvalitetnu nastavu fizičkog vaspitanja, ukazujući pritom na važnost aktivnog učešća mladih u Bujanovcu.
Predsednik opštine je pohvalio ovu inicijativu i saglasio se sa činjenicom da je potrebno poboljšanje uslova rada u školi. Svesna te činjenice, lokalna samouprava je potpisala ugovor o izboru izvođača radova za rekonstrukciju Osnovne škole „Branko Radičević“, čije renoviranje podrazumeva i nabavku školskog nameštaja.  Istaknuto je da postoje napori da se deci obezbede što bolji uslovi za školovanje.
Učenici I učenice su predstavnicima lokalne vlasti poklonili hamere sa ispisanim i nacrtanim zahtevima i majice sa sloganom „Moje sutra počinje danas“, i predali dopis sa zahtevima. Zauzvrat su dobili ukoričene sveske i olovke koje bi koristili za ispisivanje novih ideja i akcija.
Cilj aktivnosti koje su organizovane sa učenicima i učenicama bio je da ih osnaži i poveća njihovu participaciju u kreiranju i donošenju odluka u svojoj sredini kroz dostupne mehanizme, kao i da  podstakne njihov aktivizam kako bi uticali ne promene u svom okruženju. Kroz posmatranje svog okruženja, učenici i učenice su nastojali da identifikuju potrebe i probleme u čije rešavanje bi voleli da se uključe i na njih utiču.
Realizacija dečije inicijative je deo aktivnosti na projektu „Sutra počinje danas“ koji NVO Praxis sprovodi u partnerstvu sa organizacijom Music Art Project – Muzika nade, a koji finansira Evropska unija.

Izvor I foto: Praxis

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles