“Ne diskriminišite onoga koji je drugačiji od vas”, suština je projekta o interkulturalnosti mladog aktiviste Bogdana Matića

0
780
Bujanovac, 07.oktobar 2021. (Bupress) – Projekat “Interkulturalnost budućnost zajedništva” se zasniva se na zalaganju i okretanju mladih ka interkulturalnosti, odnosno govori o zajedničkom životu mladih, različitih kultura unutar zajednica.
“Sam naziv projekta govori o interkulturalnosti, koja treba biti prisutna uveliko u Srbiji. Činjenica da našu državu čine mnoge nacije nam govori koliko smo zapravo kulturno bogata zemlja. Na žalost, ljudi su dosta otudjeni jedni od drugih, a nacionalne manjine dosta diksriminisane. Trebamo živeti interkulturalno, trebamo se prema svima ponašati isto. Trebamo zajedno raditi, i graditi naše živote na novim temeljima. Mi smo nova generacija koja menja stvari na bolje. Zato, NE DISKRIMINIŠITE ONOGA KO JE DRUGAČIJI OD VAS, već radite zajedno i menjajte ovaj svet” naglašava za Bupress Bogdan Matić aktivista i zastupnik na polju interkulturalnosti u Bujanovcu, koji je nakon učestvovanja na Kampu mladih lidera, osmislio projekat za svoje vršnjake, kako bi prevazišli međusobne prepreke.
Donator projekta je bio “Kamp mladih lidera”, čiji je bio polaznik. U realizaciji ovog projekta pored organizacije “Kamp mladih lidera”, imao je podršku i organizacije “Građanske inicijative”.

foto:Bupress


Warning: A non-numeric value encountered in /home/bupress/public_html/bupress.co.rs/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353

LEAVE A REPLY