четвртак, јул 18, 2024

Top 5 Ove Nedelje

Related Posts

U Bujanovcu osnovan Opštinski odbor Udruženja Kraljevina Srbija

Bujanovac, 29.jun 2021. (Bupress) – Sinoć je u maloj sali Doma kluture „Vuk Karadžić“ u Bujanovcu, održana osnivačka sednica Opštinskog odbora Udruženja Kraljevina Srbija, na kojoj je za predsednika izabran Sladjan Videnović iz Bujanovca, za potpresednika Saša Stojković iz Levosoja a za sekretara Ivan Ristić iz Levosoja.
„Srdačno se zahvaljujem na ukazanom poverenju i ujedno bremenu koji mi je podareno, ali zbog ideje koja nas okuplja, taj tereret ću ponosno i lagano nositi. Čovek ne bira vreme u kome će živeti, ali bira šta će u vremenu koje mu je dato učiniti za sebe, svoju porodicu, svoju državu. Nas je ovde okupila jedna ideja i jedan cilj. Sve što budemo radili radićemo za tu ideju, za taj cilj. Tu ideju i taj cilj sebi namećem kao obavezu, a Vama kao molbu. Danas, na ovom mestu obećavam vam samo jednu veliku stvar: a to je da ću trčati, ako ne budem moga trčati, hodaću, ako ne budem mogao hodati, puzaću, ali obećavam da neću stati, nastaviću da se krećem. Nastaviću da svakoga dana pratim i ostvarujem isti san, a to je: da jednoga dana osvanemo u boljem, pravednijem, slobodnijem i poštenijem sistemu, da osvanemo u Kraljevini Srbiji i onda ćemo znati da smo zaista učinili nešto dobro za sebe, za svoju porodicu, za svoju državu“, rekao je ovom prilikom novoimenovani predsednik opštinskog odbora Udruženja Kraljevina Srbija – Bujanovac Sladjan Videnović i dodao: „Mi nismo prvi u Bujanovcu koji su se zalagali za obnovu Kraljevine Srbije sa naslednim monarhom iz naše plemenite Dinastije Karađorđević, a shodno važećem Pravilniku Kraljevskog Doma. Zato onaj dan, dan kada je na Vidovdan u Bujanovcu formiran Opštinski odbor Udruženja Kraljevina Srbija u Bujanovcu, poklanjam njima. Svima onima koji, na žalost, nisu više sa nama, kao i onima koji su ti i dalje uz nas i daju nam snagu i podršku. Njima iskazujem ogromno poštovanje i zahvalnost, jer su nam pokazali kako se prate svoji snovi i u veoma složenim vremenima u kojima su živeli, imali su hrabrost da glasno izgovore: “ŽIVEO KRALj“ I “ŽIVELA KRALjEVINA SRBIJA“.“
Ono što posebno ističu u novoosnovanom Udruženju Kraljevina Srbija, zbog potpunog i tačnog informisanja građana je da Udruženje Kraljevina Srbija nije stranka, već nestranačko, nevladino i neprofitno udruženje, pod pokroviteljstvom Njegovog Kraljevskog Visočanstva Prestolonaslednika Aleksandra II Karađorđevića, sa primarnim ciljem obnove monarhije u Srbiji.
Opštinski odbor Udruženja Kraljevina Srbija u Bujanovcu neće biti protivnik, niti kritičar opštinskoj vlasti, niti partijama koje se bore za vlast, a ko god želi može aktivno pristupiti Opštinskom odboru bez obzira na naciju, veru, rasu ili stranačko opredeljenje, uz jedina dva uslova:
• prvi je, da se javno zalaže za obnovu ustavne parlamentarne monarhije sa naslednim monarhom iz naše plemenite Dinastije Karađorđević shodno važećem Pravilniku Kraljevskog Doma i
• drugi uslov je da su svi članovi dužni voditi računa o tome da njihova politička aktivnost ne ugrozi nepristrasno obavljanje dužnosti u Udruženju, niti smeju slediti instrukcije drugih političkih organizacija, a da naše udruženje ne mogu i ne smeju koristiti za rad i promociju partije kojoj pripadaju.
Opštinski odbor Udruženja Kraljevina Srbija želi biti najiskreni saradnik svakoj opštinskoj vlasti, svim institucijama, ustanovama, medijima, drugim humanitarnim organizacijama i pre svega građanima na teritoriji opštine Bujanovac, a po potrebi i šire. Opštinski odbor Udruženja Kraljevina Srbija želi doprineti razvoju naše zajednice bez obzira na nacionalnu, versku i rasnu pripadnost i pružati pomoć: kroz organizovanje ili učešće u humanitarnim akcijama, akcijama u cilju zaštite životne sredine, pošumljavanju terena, obeležavanju značajnijih datuma iz naše slavne istorije, organizovanju kulturnih i sportskih takmičenja, organizovanju tribina i predavanja o monarhiji, po potrebi i pružanju pomoći u kriznim i akcidentnim situacijama i drugim akcijama. I svaki rad i angažovanje odvijao bi se isključivo na dobrovoljnoj i volonterskoj osnovi, ali bez ičijeg uslovljavanja ili ograničavanja prava da sledimo ideju obnove ustavne parlamentarne monarhije, navodi se u saopštenju OO Udruženja Kraljevine Srbije – Bujanovac a koje potpisuje predsednik Sladjan Videnović.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles