Obeležena gradska slava Petrovdan

0
4446
Bujanovac, 12. jul 2020. (Bupress) – Bujanovac danas slavi Petrovdan, gradsku i hramovnu slavu. Posle svete arhijerejske liturgije u crkvi svetih apostola Petra i Pavla, koju je služio njegovo preosveštenstvo episkop vranjski Pahomije, uz sasluženje sveštenstva crkvene opštine Bujanovac, oko pedesetak vernika, sa maskama na licu, i obaveznom dezinfekcijom pri ulasku i izlasku iz crkve, učestvovalo je na litijama oko crkve. Ovo je prva godina kao se litije, zbog poznate epidemiološke situacije, nisu održale, po tradiciji, kroz grad.
Domaćin, Bogoljub Tomić , ulogu ovogodišnjeg domaćina, koju je prošle godine preuzeo u ime Duvanske industrije Bujanovac, gde je direktor, predao je direktoru Veterinarske stanice Bujanovac Miodragu Milkoviću.
Trpeza ljubavi, koja se tradicionalno, svake godine održava u crkvenim odajama, ove godine je izgledala drugačije, posluženje je bilo na principu “švedskog stola”.

foto: BUpress


Warning: A non-numeric value encountered in /home/bupress/public_html/bupress.co.rs/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353

LEAVE A REPLY