субота, јул 27, 2024

Top 5 Ove Nedelje

Related Posts

Održan tradicionalni Sretenjski šahovski turnir

Nebojša Ristić četvrti put najbolji

Bujanovac, 23.februar 2020. (Bupress) – Simboličnim povlačenjem prvog šahovskog poteza, dr Stojanča Arsić, pomoćnik predsednika SO označio je početak četvrtog otvorenog Sretenjskog šahovskog turnira „Bujanovac 2020.“, koji je održan u prostorijama Stručne škole „Sveti Sava“. A na vrlo zapaženoj šahovskoj manifestaciji, koji su zajednički uspešno organizovali domaći ŠK „Jug“ i srednjoškolska obrazovna ustanova, a pokrovitelj bila SO Bujanovac, prisutan veliki broj učesnika, zaljubljenika u igru na „64 polja“. Njih 65 iz Pčinjskog i Jablaničkog okruga, Kosova i Severne Makedonije. Seniora 50, juniora 15.
Pored dr Arsića, koji je u uvodnoj reči naglasio „da je lokalna samouprava uvidela značaj jedne ovakve sportske manifestacije za koju se svake godine izdvajaju odredjena novčana sredstva, da će tako biti i ubuduće“, takmičarima su se obratili i Biserka Jović, direktorka SSŠ „Sveti Sava“ i Nenad Tasić, predsednik Šahovskog saveza Pčinjskog okruga, nacionalni sudija sa FIDE licencom i direktor OŠ „Branko Radičević“, i poželeli im mnogo sreće u nadmetanju.
Vranjanac Nebojša Ristić, FIDE majstor četvrti put je dobio titulu najboljeg. Drugo mesto je pripalo mladjanom petnaestogodišnjaku MK Petru Spasiću iz Vranja, a treće FM Dragoslavu Petkoviću iz Grdelice. Za najboljeg iz opštine Bujanovac proglašen je Ibrahim Ališami, a za najboljeg stranog šahistu Ivančo Docevski iz Severne Makedonije. Za najboljeg veterana proglašen je Nebojša Blagojević iz Leskovca, za najboljeg omladinca Mihailo Momčilović iz Vlasotinca a za najbolju omladinku Vlasotinčanka Andjela Dinić. Ukupni pobednik turnira je Marko Vojinović iz Bujanovca, učenik osmog razreda, najbolji osnovac je Pavle Kućulović iz Vlasotinca, dok je za najboljeg takmičara srednjoškolca proglašen Bujanovčanin Dejan Dukadinović. Najbolji najmladji učesnik je Ališami Erald iz Bujanovca, Najbolja najmladja učesnica Hana Dimanić iz Vlasotinca, dok je za najmladju učesnicu iz opštine domaćina proglašena osmogodišnja Nina Tasić iz Bujanovca.
Izvanredno organizovana i u Bujanovcu ne tako česta manifestacija druženja i  razmišljanja uz drevnu igru, završena je kasno večeras dodelom nagrada najboljima.

foto:Bupress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles