уторак, мај 28, 2024

Top 5 Ove Nedelje

Related Posts

Nova kanalizaciona mreža u Surdulici uz pomoć Kraljevine Norveške

Bujanovac, Surdulica, 20. septembar 2019. – Izgradnja nove kanalizacione mreže duge 1.159 metara u Surdilici, uz podršku Kraljevine Norveške, poboljšaće uslove života za više 1.500 stanovnika naselja Zagužanje i Belo Polje, a radovi vredni oko 130.000 evra trajaće do decembra 2019. godine.
Projekat izgradnje kanalizacione mreže obuhvata geodetske i zemljane radove, kao i polaganje i ugradnju kanalizacionih cevi i šahtova. Realizacija ovog infrastrukturnog projekta omogućiće oticanje otpadnih voda u postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u selu Alaknice, čime će biti smanjeno zagađenje životne sredine.
Principi dobrog upravljanje koje će primenjivati lokalna samouprava tokom implementacije projekta su transparentnost i učešće građana, a stanovnici ovih opština biće obavešteni o pravima i obavezama korišćenja novih usluga. Sve aktivnosti primene principa dobrog upravljanja biće realizovane u saradnji sa programom Swiss PRO.
U sprovođenje ovog projekta, Kraljevina Norveška ulaže 90.000 evra, a opština Surdulica učestvuje sa 40.000 evra, navodi se u saopštenju UNOPS-a.
Projekat “Norveška za vas – Srbija” ima za cilj da doprinese ravnomernom društveno-ekonomskom razvoju u Srbiji kroz povećanje mogućnosti zapošljavanja, posebno ranjivih i marginalizovanih grupa, podršku socijalnoj koheziji, unapređenje lokalne infrastrukture i uspostavljanje okvira informacione bezbednosti elektronske uprave u Srbiji. Projekat finansira Kraljevina Norveška sa 4,27 miliona evra, a aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles