DANAS JE SVETI JOVAN BOGOSLOV

0
1924

Slava sela Srpska kuća

Bujanovac, 21.maj 2019. (Bupress) – Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas proslavljaju svetog apostola i jevandjelistu Jovana Bogoslova. Apostol i jevandjelista Jovan bio je jedan od prvih učenika Isusa Hrista sa bratom Jakovom.
U crkvi svetog Jovana Bogoslova u Srpskoj kući svetu liturgiju je služio Njegovo pravosveštenstvo episkop vranjski Pahomije uz sasluženje sveštenika opštine Bujanovac.
Nakon službe, na kojoj je prisustvovalo stotinak vernika, vladika Pahomije sa sveštenstvom služio je i opelo poginulim policajcima čiji se spomenik nalazi u crkvenom dvorištu. Spomenik, visok četiri a širok tri metra, na kome se nalazi ploča s konturama Republike Srbije, kao i imena i fotografije 20 policajaca koji su poginuli u borbama s pripadnicima Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe (OVPBM) od druge polovine 2000. do kraja maja 2001. godine ranije se nalazio iznad sela Lučane, ali je 2015. godine prenesen u Srpsku kuću.
foto: Bupress

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bupress/public_html/bupress.co.rs/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353

LEAVE A REPLY