субота, мај 4, 2024

Top 5 Ove Nedelje

Related Posts

ALEKSANDAR VUČIĆ DANAS POSETIO LEVOSOJE I BUJANOVAC

„Ne napuštajte ovu teritoriju, država će brinuti o vama“ jasna poruka presednika Vučića

Bujanovac, 08.februar 2019. (Bupress) – Tokom dvodnevne posete Pčinjskom okrugu, u okviru kampanje “Budućnost Srbije”, presednik Srbije Aleksandar Vućić danas je obišao osnovnu školu “Vuk Karadžić” u Levosoju, koja je nakon rekonstrukcije 2002. godine sredstvima Vlade Srbije prošle godine dobila i novu fiskulturnu salu. To je bio i povod presednikove posete, koji je doneo poklone deci i nastavnicima u vidu lopti a oni uzvratili bogatim programom i takodje poklonima. Ovom prilikom, zabrinutim meštanima Levosoja (pretežno srpsko stanovništo koje živi u preko 200 domaćinstva) predsednik Vučić je poslao jasnu i nedvosmislenu poruku “Ne napuštajte ovu teritoriju, država će brinuti o vama”.
Nakon Levosoja, predsednik Vučić je došao u Bujanovac, gde ga u centru grada dočekalo oko hiljadu gradjana koji su imali veliki broj pitanja, od toga kada će biti asfaltirani pojedini putevi do toga kada će se otvoriti neka fabrika. Predsednik je rekao da Vlada intenzivno radi na tome da otvori jednu fabriku u Bujanovcu u kojoj će biti uposleno 300-400 radnika. U toku su i razgovori koji se odnose na privatizaciju i osavremenjivanje Bujanovačke Banje. Kroz razgovor s okupljenima je poručio da žive na srpskoj zemlji i da nastave da rade i žive u miru i slozi. Država će nastojati da im pomogne. “Imate moju reč“ poručio je predsednik.
On je potom u obližnjem kafiću razgovarao sa predstavnicima Srba, kojima je poručio da će prioritet ekonomskog razvoja Bujanovca biti pokretanje proizvodnje u Jugokopu.
U pratnji sa predsednikom Vućićem bili su i predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Zoran Stanković, Nikola Selaković generalni sekretar predsednika, DraganStevanović državni sekretar i Nenad Mitrović narodni poslanik. Nakon Bujanovca, predsednik Vučić je obišao i fabriku “Jumko” u Vranju” čime je i završio dvodnevnu posetu Pčinjskom okrugu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles