77 – (POD) SEĆANJA: POZIV LJUDIMA DOBRE VOLJE

0
1573

Ono što se desi danas, sutra će već biti juče. Mnogo toga se dogodilo „juče“. Danas se sećamo nečega, nešto je izbledelo. Novinski tekstovi na požutelom listu mogu podsetiti na mnoga dešavanja iz naše ne tako davne prošlosti. Iz raznih oblasti života. Lepa, ali i ona koja to nisu. Ostao je trag. Neizbrisiv. Tek da se vidi  kakvi smo bili, šta smo postigli, šta smo rekli, jesmo li i koliko smo nostalgični… BuPress će narednih dana, nedelja i meseci objavljivati bez posebnog redosleda i selektiranja po oblastima i datumima, originalne tekstove koje su svetlost dana ugledale na stranicama uvaženih srpskih štampanih medija. Radi (pod) sećanja na „juče“…


Pomozimo Milanu

Bujanovac- Dvogodišnji Milan Stolić ne razlikuje se mnogo od svojih vršnjaka, a opet, nije isti kao što su oni.. Rodjen je sa kratkovidošću na oba oka i već sada nosi naočare sa dioptrijom od minus dvanaest. Iz dana u dan kako raste, rožnjača se uvećava, a vid mu se pogoršava, tako da mu preti potpuno slepilo ne operiše li se hitno. A takva operacija može se jedino uspešno izvršiti u Rusiji, u Kalugi, u specijalističkoj oftamološkoj ordinaciji „Eliksir“, kod akademika Flodorova. No, za put i operativni zahvat potrebno je obezbediti 3000 evra.

     Milanovi roditelji Saša (32) i majka Ana (23) ne mogu pronaći ni deo tog novca. Ne rade oboje, a žive kao podstanari (bez plaćanja kirije) u bujnovačkom Novom naselju kod ljudi dobre volje koji su ih razumeli. Jer, Saša je prognanik sa Kosmeta (iz Uroševca) izbegao sa porodicom bez igde ičega, 1999. godine posle NATO agresije, i spletom raznoraznih okolnosti došao ovde. Ovde se i oženio i sa suprugom dobio umilnog i naočitog Milana koji sve manje vidi.

     Zabrinuti roditelji koji su mnogo toga lošeg doživeli u dosadašnjem životu, apeluju na sve ljude dobre volje da pomognu njihovom Milanu i omoguće mu da ode na operaciju, kako bi posle nje mogao normalno da raspoznaje slike u slikovnici, gleda crtaće i igra se sa svojim vršnjacima. Zamolili su da ovaj njihov apel bude objavljen, jer, kako ističu, ne vide drugi način.

    Uz unapred veliko hvala svima koji bi pomogli novčaim prilozima, roditelji su dostavili i broj račun štede knjižice otvorene u Komercijalnoj banci AD Beograd  U Bujanovcu. Račun: 908-20501-70, poziv na broj 50700-10-27-01898-0

 „Politika“ –29. maj  2005.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here