Predsednik Koordinacionog tela povodom izjava albanskih lidera sa juga Srbije

0
2487

Dr Zoran Stanković: Srce jednog političara mora da bude u glavi

Bujanovac, 11.septembar 2018. (BuPress) – Učestale izjave albanskih političkih lidera sa juga Srbije u njihovim susretima sa najvišim predstavnicima privremenih institucija na Kosovu i Metohiji, razlog su obraćanja medijima prvog čoveka Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa dr Zorana Stankovića, koji u samom uvodu obraćanja kaže da je „političkim predstavnicima Albanaca iz ovih opština nebrojeno puta rečeno da oni nisu tema razgovora u Briselu kao i da su oni građani Republike Srbije i da svoje probleme kao i do sada rešavaju u nadležnim državnim organima zemlje u kojoj žive“… Povodom izjava političkih lidera tokom jučerašnje konferencije za novinare u Prištini, Stanković je rekao da teška retorika dovodi u zabludu obične ljude i da je veoma nepopularna.
„Kada tako lako kažete da ste najdiskriminisanija nacija, onda sigurno znate da ta teška retorika uvek upozorava na problem i loše kvalifikuje državu u kojoj živite. Ako to za vas podrazumeva da bi trebalo da imate poseban tretman onda sigurno znate da vi to u Srbiji imate, kao i brigu države koja poštuje Ustav RS, zakone i konvencije o pravima nacionalnih manjina i ulaže u te tri opštine i sredstva i napore kako bi građani što bolje živeli. Kada kažete da bi vam bilo negde drugo bolje, onda morate da budete svesni koju političku igri igrate i za koga, kao i šta možete da dobijete, a šta da izgubite u njoj. Morate takođe, da budete svesni i kako se vaše reči reflektuju kod građana Srbije“, rekao je Stanković i dodao da su život i politika stalni proces donošenja odluka i preuzimanja odgovornosti.
„Srce jednog političara mora da bude u glavi. Svaki lider mora da vodi pre svega računa o građanima i ne podižete tenzije tamo gde ih nema.“, kazao je Stanković.
„Čuo sam juče na pomenutoj konferenciji za novinare od jednog političkog lidera Albanaca iz opštine Preševo, da ideja o granicama nije Tačijeva nego Albanaca iz Preševa iz 1992. godine. Upravo samo od istog tog političara čuo svojevremeno da je vreme da se stavi tačka na priče o promenama granicama na Balkanu i da Preševo i druge albanske opštine na jugu svoju budućnost treba da traže u okvirima Srbije“, (intervju avgust 2016.) objasnio je Stanković.
Stanković je istakao i da će bez obzira na sve u državi Srbiji imati uvek konstruktivnog saradnika čija ruka je pružena.
„Svi politički lideri iz opština Preševo, Bujanovac i Medveđa veoma dobro znaju da je najveći problem u tim opštinama ono što zanima obične ljude, a to je nezaposlenost. Koordinaciono telo će i dalje nastaviti kao i do sada da zajedno sa drugim državnim organima Republike Srbije radi na poboljšanju uslova života i rada grđana u tim opštinama“, naglasio je Stanković.
Predsednik Koordinacionog tela istakao je na kraju saopštenja za javnost – da je u ove tri opštine juga centralne Srbije bezbednost stabilna, da nema međunacionalnih i drugih sukoba i tenzija.
Foto: BuPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here