субота, јул 27, 2024

Top 5 Ove Nedelje

Related Posts

25 – (POD) SEĆANJA – FUTSAL KLUB “RUŠČE” VRANJE

Ono što se desi danas, sutra će već biti juče. Mnogo toga se dogodilo „juče“. Danas se sećamo nečega, nešto je izbledelo. Novinski tekstovi na požutelom listu mogu podsetiti na mnoga dešavanja iz naše ne tako davne prošlosti. Iz raznih oblasti života. Lepa, ali i ona koja to nisu. Ostao je trag. Neizbrisiv. Tek da se vidi  kakvi smo bili, šta smo postigli, šta smo rekli, jesmo li i koliko smo nostalgični… Bu Press će narednih dana, nedelja i meseci objavljivati bez posebnog redosleda i selektiranja po oblastima i datumima, originalne tekstove koje su svetlost dana ugledale na stranicama uvaženih srpskih štampanih medija. Radi (pod) sećanja na „juče“…

 Do elite za četiri godine

Vranje – Klub malog fudbala Rušče, novi je član elitne futsal lige Srbije, čije prvenstvo počinje ovog vikenda. San ljubitelja igre na „male goliće“ iz ovog grada, a pre svih Gorana Arsića Arse (na fotografiji), inicijatora za formiranje kluba pod ovim imenom, ispunio se za nepune četiri godine.
     – Ideja da ozvaničimo klub pod imenom Rušče nije bila samo moja. Sve se nametnulo spontano, posle tragičnog dogadjaja pre deset godina. U saobraćajnom udesu nastradao nam je dobar drug Nenad Stanisavljević, koga smo po njegovom ocu, profesoru ruskog jezika zvali Rušče. Nastupe na turnirima u Vranju i okolnim mestima, zamenili smo učešćem u Trećoj ligi Srbije. Posle samo jedne sezone domogli smo se Druge lige. Spletom raznoraznih okolnosti, pre svih nesportskih, u sezoni 2006/2007. nismo uspeli da dodjemo do elitnog ranga, ali smo već sledeće, prošle, ostvarili san – ističe Arsić, koji je uz ekipu od prvih dana, kao trener, kapiten, ekonom, sponzor…danas je samo trener, ali i od nabrojanog sve po malo.
     Rušče je dobro organizovan klub, na čijem je čelu Miroljub Stojčić, gradonačelnik Vranja. Finansira se iz gradskog budžeta, a veliku pomoć ima u prijateljima, vlasnicima kladionice Viner bet– Bujanovac i Špediciji Miko trejd – Vranje.
     Igrački fond čine majstori fudbala „na petoparcu“, njih 16. Po znanju profesionalci, po novčanim primanjima – čsti amateri, igraju iz velike ljubavi prema gradu, klubu, pokojnom drugaru Nenadu.
     Kapitenu Goranu Joviću, Zoranu Filipoviću, Zvezdanu Stevanoviću, Marjanu Djordjeviću, Predragu Nikoliću, Saši Mitiću, Igoru Stojanoviću, Marjanu Stanimiroviću, Milovanu Trajkoviću, Bojanu Stančevu i Branislavu Trajkovskom iz Kumanova, makedonskom reprezentativcu, pridružili su se i izvanredno uklopili pojačanja: Miodrag Mitić iz Bujanovca, golman Žikica Ristić i Davor Tasić, vezni igrač iz prvoligaša Dinama, Igor Aleksov i Dušan Stošić.

 „Žurnal“ – 26. septembar  2008.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles