EKONOMSKI FAKULTET: OBNOVLJEN UGOVOR O SARADNJI SA TETOVSKIM FAKULTETOM

0
2366

Potvrđena obostrana privrženost visokom obrazovanju

Bujanovac, 23.februar 2018. (Bupress) – Činu potpisivanja ugovora ili sporazuma o saradnji Ekonomskog fakulteta Subotica I Ekonomskog fakulteta iz Tetova, izmedju profesora i dekana ovih visokoškloskih ustanova Aleksandra Grubora i Ramana Ismailija, a koji se tiče nastavka angažmana profesora iz Tetova i realizovanje nastave na albanskom jeziku na odeljenju u Bujanovcu, prisustvovali su predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi, zamenica direktora Službe Koordinacionog tela za opštine Bujanovac, Preševo I Medvedja Jelena Čolić, šef kancelarije OEBSA u Bujanovcu Djakomo Bosisio, i predsednik Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine Šukri Imeri.
Dekan Ekonomskog fakulteta iz Subotice, profesor Aleksandar Grubor izrazio je veliko zadovoljstvo što upravo svi koji su prisustvovali potpisivanju ovog sporazuma su neposredni “krivci” što odeljenje u Bujanovcu postoji i funkcioniše na već 7 godina i nastava se drži na srpskom i albanskom jeziku. “Ovaj ugovor je samo nastavak saradnje sa Ekonomskim fakultetom iz Tetova i potvrdjuje privrženost našoj saradnji i uopšte godinama koje ćemo dalje da navedemo u realiziciji visokog obrazovanja” naglasio je profesor Grubor.
Inače, tokom sedmogodišnjeg postojanja odeljenja subotičkog Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu, diplomiralo je ukupno 94 studenata.

 

Foto:BuPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here