субота, јул 27, 2024

Top 5 Ove Nedelje

Related Posts

U SUSRET DRUGOM SRETENJSKOM ŠAHOVSKOM TURNIRU „BUJANOVAC 2018“

Šansa za dalju afirmaciju igre i igrača na „64 polja“

Bujanovac, 14. februar 2018. (Bupress) – Sat otkucava minute do početka drugog Sretenjskog šahovskog turnira Bujanovac 2018.. U organizaciji Šahovskog kluba „Jug“ i u saradnji sa Stručnom školom „Sveti Sava“ i podršku lokalne samouprave, održaće se u nedelju 18. februara, sa početkom u  11 časova. Agilni organizatori potrudili su se da obaveštenje i pozivnice dostave na adrese afirmisanih i manje afirmisanim igračima drevne igre, velemajstorima, majstorima, majstorskim kandidatima, zaljubljenicima u igru na „64 polja“, klubovima u Pčinjskom i Jablaničkom okrugu, a i šire…, gotovo mesec dana pre zvaničnog otvaranja turnira, pa se očekuje da nedeljni turnir po kvalitetu i broju učesnika nadmaši prošlogodišnji, inače odlično organizovan, na kome je učestvovalo 50 igrača, „ od 7 do 77 godina.“ Za one koji još uvek nisu potvrdili svoje učešće na turniru, ima vremena. Mogu to učiniti do pred sam početak, iako organizatori turnira u liku „alfe“ i „omege“ ovdašnjeg ŠK „Jug“ i šaha na ovim prostorima Miroslav Ristić i Nenad Tasić, savetuju učesnicima da to učine dan ranije (subota).
Inače, Turnir se igra po Švajcarskom sistemu u 9 kola po FIDE pravilima za ubrzani šah. Pored standardnih, vrednih nagrada za 3 najbolje plasirana učesnika, biće dodeljene i posebne nagrade (šahovska garnitura) za najbolje plasiranu nenagrađenu ženu (juniorka), najbolje plasiranog nenagrađenog juniora do 18 godina, najbolje plasiranog nenagrađenog veterana preko 65 godina, i za najbolje plasiranog nenagrađenog igrača juniora iz bujanovačke opštine. Svaki osvajač nagrade dobija i diplomu.
Podsećanja radi, Vranjanac Nebojša Ristić, Fide majstor, bio je najbolji na prvom, prošlogodišnjem Sretenjskom šahovskom turniru. Njegova pobeda se, imajući u vidu njegovo šahovsko zvanje i znanje, nekako i očekivala. Drugo mesto pripalo je njegovom bratu od strica Milanu Ristiću, majstorskom kandidatu, dok je trećeplasirani prvokategornik Stanimir Trajković – Cisko, nezaobilazni učesnik na svim turnirima ovakvog tipa, ne samo u Pčinjskom okrugu.
Stefana Stojanović, učenica VII razreda bujanovačke OŠ „Branko Radičević“ bila je najbolja u kategoriji juniorki, njen godinu dana mlađi drugar iz iste škole Bogdan Tasić, najbolji je junior iz Bujanovca. Generalno – najbolji u kategoriji juniora bio je Vranjanac Aleksandar Mihajlović, učernik VII razreda.
U konkurenciji žena nagrađena je Zorica Krstić iz Vranja, najbolji među veteranima (starijim od 65 godina) bio je njen sugrađanin Slobodan Mišić.
Foto: Detalji sa proslogodisnjeg turnira / BuPress

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles