PRVA POSETA ŠEFA DELEGACIJE EU JUGU SRBIJE

0
14301

Ambasador Sem Fabrici u ponedeljak u Vranju i Bujanovcu

Bujanovac, 2.decemar 2017. (BuPress) – Šef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji, ambasador Sem Fabrici boraviće 4. decembra 2017. godine u prvoj poseti jugu Srbije, gde će obići projekte koje u Vranju i Bujanovcu finansira Evropska unija a koji doprinose razvoju infrastrukture, podsticaju konkurentnosti lokalnih ekonomija i otvaranju novih radnih mesta, kao i unapređenju zdravstvenih usluga.
Amabasador Fabrici će u Vranju zajedno sa gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem obići Slobodnu zonu Bunuševac, čiji je infrastrukturni razvoj, u proteklih sedam godina, kroz finansiranje izrade planske i tehničke dokumentacije, Evropska unija podržala sa preko 700.000 evra.
U Vranju će šef Delegacije EU obići i radove na završetku hirurškog bloka pri vranjskoj bolnici za koje je EU izvdojila 2.8 miliona evra, a koji će značajno unaprediti  kvalitet zdravstenih usluga koje ova zdravstvena ustanova pruža za preko 250.000 stanovnika i stanovnica Pčinjskog okruga.
            Tokom posete ambasador Fabrici će se u Bujanovcu sastati sa predsednikom Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, Zoranom Stankovićem, kao i sa Šaipom Kamberijem, predsednikom opštine Bujanovac. Fabrici će takođe učestvovati u radu Odbora zainteresovanih strana za projekat Odeljenja Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu, čiju je izgradnju EU u partnerstvu sa Vladom Švajcarske preko razvojnog programa Evropski PROGRES, finansirala sa  preko 800.000 evra, dok je Vlada Republike Srbije kroz opštinu Bujanovac i Koordinaciono telo za Preševo, Bujanovac i Medveđu učestvovala sa 208.000 evra. Ovom prilikom šef Delegacije EU će se sastati i sa dekanom Ekonomskog fakulteta u Subotici, Aleksandrom Gruborom.
Foto: EEAS/promo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here