PROMENE U VRHU BUJANOVAČKIH NAPREDNJAKA

1
11210

Opštinski odbor smenio trojicu potpredsednika stranke

Bujanovac, 13.jun 2017. (BuPress) – Na sastanku Opštinskog odbora SNS Bujanovac koji je održan u subotu, da bi se nastavio i u nedelju, Nenad Mitrović, predsednik, smenio je svoje potpredsednike. Sastanak je bio veoma buran, dolazilo je do žestokih verbalnih sukoba između potpredsednika i predsednika Mitrovića. Nezadovoljstvo u OO SNS Bujanovac akumulira od lokalnih izbora 2016. godine, kada je SNS u Bujanovcu ostala u opoziciji. Mitrović je tada, umesto da pita centralu stranke sa kim može da pravi koalicione dogovore, baš u toku pregovora otišao na odmor, a potom pravi dogovor sa Šaipom i Jonuzom, koji odbija centrala stranke uz obrazloženje da ne može sa Jonuzom. Umesto da preuzme odgovornost i podnese ostavku, Mitrović krivicu svaljuje na svoje saradnike. Mitrović je i narodni poslanik, i odbornik, dok  ogromna većina mladih ljudi u SNS nigde ne radi. Pritom je sebi otvorio konkurs i za stalno se zaposlio u Bujanovačkoj banji, na radnom mestu – savetnik.
Ništa se ne dešava, nema inicijative, nezadovoljstvo je ogromno. Mandat opštinskom odboru je istekao još 15.maja, tako da ostaje nejasno i zašto je povukao ovakav potez, da li je u skladu sa statutom stranke?! 
Dopis sa ovakvom sadržinom i „potpisom – do kraja života član SNS-a“ stigao je na adresu našeg portala. Naravno, istinitost navoda proverili smo kod pominjanog Nenada Mitrovića, predsednika OO SNS, narodnog poslanika i odbornika u lokalnom parlamentu.
– Jeste došlo do promene trojice potpredsednika OO SNS. Na moju inicijativu koja je prihvaćena od većina članova Opštinskog odbora. Radi se o vrlo odgovornim i značajnim funkcijama u stranci. Činjenica je da su moji najbliži saradnici vrlo zauzeti na pozicijama koje profesionalno obavljaju u firmama gde su angažovani. Nenad Zafirović je vrlo angažovan u „Bivodi“ kao direktor, Dalibor Kostić u Upravnom odboru „Jumka“ i Dejan Mihajlović u Advokatskoj kancelariji. Nisu mogli da postignu sve ono što se traži u aktivnostima SNS. Naročito je to bilo izraženo u periodu kampanje za predsedničke izbore. To je jedini razlog njihovog opoziva ili smene, kako hoćete. To nije ništa neobično kada su u pitanju stranačke aktivnosti i jačanje stranke na lokalu. Imao sam pravo na jednu ovakvu inicijativu, na moj predlog su i izabrani. Što se tiče moje smene, mogu me smeniti jedino na vanrednoj skupštini SNS-a. Tako je po statutu. A kada se već pominje Statut i opaska da je mandat OO istekao 15. maja, da kažem da je to tačno, ali stranka mora da funkcioniše do izbora. Eto, toliko o tome. Ne bih da dodatno „talasam“, rekao je za „BuPress“ Nenad Mitrović.
Dalibor Kostić i Dejan Mihajlović, nisu hteli da komentarišu odluku Opštinskog odbora. Da ne bi „širili“ priču. Kostić je napomenuo da će se „sve rešiti u okviru stranačkih organa, koje poštuje“. Nenad Zafirović je na službenom putu, veoma značajnom Poslovnom forumu u Podgorici, sa PK Srbije. Ni on nije komentarisao odluku OO SNS Bujanovac…

 

foto:Facebook, Bupress

 

 

 

 

1 COMMENT

  1. Pa ovaj je legenda, kad prigusti, on sakupi botove, sve što misli da ga ugrožava on smeni i to uglavnom kad oni nisu tu i rešen problem, “od profesionalnih obaveza ne stižu“, a on stiže sve, polupismena bagra, vrti istu ploču 20 god, i svoje dupe uvalio na tri državne plate, nego ko nam je kriv…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here