AD DIB: ODRŽANA REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA AKCIONARA

1
1646

Povećanje proizvodnje i izvoz – glavne smernice novog vlasnika DIB-a

Bujanovac, 5.jun 2017. (BuPress) – Ostanak u svojoj branši, povećanje proizvodnje duvanske folije uz proširenje proizvodnih kapaciteta, izvoz u Ukrajinu, Rusiju, Belorusiju, Iran i još neke zemlje, naše su smernice kada je u pitanju budućnost Duvanske industrije Bujanovac. Došli smo ovde sa tim ciljem. Da radimo i proširujemo proizvodnju. Sa nama su profesionalci u ovom poslu koji će doprineti tome. Zainteresovani smo takođe, ako nam država izađe u susret, i da obnovimo sadnju duvana na ovom području, istakao je između ostalog većinski vlasnik AD „DIB“-a „Sremska mlekara“ d.o.o. Dragan Stanković, suvlasnik, na današnjoj redovnoj-godišnjoj sednici Skupštine akcionara kojoj su pored punomoćnika akcionara prisustvovali članovi Nadzornog i Izvršnog odbora, rukovodioci radnih jedinica i predstavnici sindikata. Stanković se, takođe, veoma biranim rečima zahvalio generalnom direktoru DIB-a Bogoljubu Tomiću što je očuvao preduzeće, pokazavši zajedno sa svojim saradnicima i radnicima kako je to biti dobar domaćin u svojoj kući .– Vrlo smo zadovoljni onim što smo videli ovde u fabrici, naglasio je Stanković.
– Ovde i sada možemo da kažemo – ovo je kraj privatizacije DIB-a. Zato je ova Skupština akcionara drugačija od onih održanih prethodnih godina. Jeste kraj privatizacije, ali i novi početak našeg preduzeća. Novi vlasnici su, uverićete se i sami, obični ljudi, ozbiljni i veoma predani svom poslu. Priče koje se tu i tamo čuju su jedno, stvarnost je ova – „Sremska mlekara“ iz Sremske Mitrovice novi je vlasnik DIB-a. Regularno. Zajedno sa vama sam ponosan što smo čuvali i očuvali naše preduzeće. Hvala svima. Sada mi je sve nekako lakše. Očekujem, kao i svi vi, dobre rezultate u narednom periodu, istakao je direktor Bogoljub Tomić.
Skupština akcionara je usvojila izveštaj Nadzornog odbora, finasijski izveštaj sa izveštajem Revizora o reviziji. Razrešen je dosadašnji Nadzorni odbor a u novoizabranom su članovi imenovani odlukom većinskog akcionara AD DIB. To su: Predrag Petrović, neizvršni i nezavisni član za predsednika i Vitalij Kiro i Valeru Polivanov, Ukrajinci, partneri „Sremske mlekare“, kao neizvršni članovi, trenutno angažovani za funkcionisanje proizvodnje u DIB. Aktuelni sekretar društva i predsednica Skupštine Mirjana Dimitrijević, ponovo je izabrana za predsedavajuću Skupštine.
Foto:BuPress