BUJANOVAČKI „BRANKOVCI“ KRAJ ŠKOLOVANJA SLAVILI UZ TRUBAČE

0
8664

„Ekipa se naglo rastaje, valjda to zovu odrastanje“

Bujanovac, 30.maj 2017. (BuPress) – Osmaci iz osnovne škole „Branko Radičević“ u Bujanovcu, kraj svog školovanja proslavili su uz trubače. Baš kao i njihovi stariji velikomaturanti iz SŠ „Sveti Sava“  juče – prvo u dvorištu škole, kasnije i na Karađorđevom trgu. Razdragani, zagrljeni, vidljivo ponosni na sebe, igrom i pesmom su zakoračili u jedno novo doba svog odrastanja, pomalo i tužni što se, eto, rastaju.
Poruka na majicama svršenih osmaka jednog od pet odeljenja, sa ukupno 107 učenika, koliko uh je bilo u završnom razredu, kao da sugeriše na tako nešto. „Ekipa se naglo rastaje, valjda to zovu odrastanje“. Da, baš to govori. Budući srednjoškolci, naravno, posle prijemnog ispita koji ih čeka, kreću novim putem. Putem svog daljeg školovanja koje će ih polako i sigurno uvesti u svet odraslih, dobrih ljudi, koji će imati šta još da kažu. Do tada, period slavlja i veselja, opuštanja i potpunog oduška. Zaslužili su…
A u kratkotrajnim pauzama veselja, zabeležili smo izjave razrednog starešine i dvoje svršenih osmaka. Za “BuPress” su istakli:
Negica Dejković, razredni starešina prvog, od pet odeljenja osmog razreda: “Ovo je zadnji dan jedne od boljih generacija. Oni jesu pred životnom odlukom i opredeljenjem, gde će u srednju školu i od toga im zavisi dalja budućnost, ali opet kažem, jako su dobra generacija, i nadam se da će svi upisati srednje škole koje želi i da će većina njih završiti i fakultete. Vidite, kako su veseli, sve protiče bez problema, još sada se spremaju za maturu koja je za dva dana i imam samo reči hvale za njih. Nije lako rastati se decom kojoj predaješ četiri godine, neke od njih znam od šeste godine, još iz vrtića, teško mi je ali znam da njih čeka svetla budućnost“.
Djina Mitrović, učenica: „Fanatastično se osećam, jedva sam čekala da završim osnovnu školu, ali ipak znam da će mi nedostajati sve ovo, društvo, neki nastavnici. Upisaću najverovatnije ovde srednju školu, Sveti Savu, na smeru medicinska sestra-vaspitač.
Nemanja Cvetković, učenik:  „Najveseliji sam i srećan u ovom trenutku, obožavam trubače, obožavam da igram i da se veselim! Spreman sam i za matursko veče, e tu će tek da bude veselja. Osnovnu školu ću pamtiti po pre svega po drugarima, ali i nastavnicima i nedostajaće mi! Planiram da upišem srednju ekonomsku školu „Sveti Sava“, smer – finansijski administrator.
 Foto:BuPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here