субота, мај 18, 2024

Top 5 Ove Nedelje

Related Posts

VUČIĆ U VRANjU – TOKOM KAMPANjE BORAVIĆU NA KIM

Zanima me narod, a ne foteljaši

Moćan investitor za Bujanovačku banju

Vranje, 2.mart 2017. (BuPress) – Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će tokom predsedničke kampanje boraviti na Kosovu i Metohiji.
„Naravno da ću otići na Kosovo i Metohiju. Kakva bi to kampanja bila da tamo ne odem, gde se nadam podršci od najmanje 70 odsto”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara u Vranju.
Podsetio je da je na Kosovu i Metohiji na prošlim izborima dobio podršku od 67 odsto birača, a da sada očekuje da će srpski narod dati podršku od najmanje 70 odsto onima koji su ih hrabro, ozbiljno i odlučno zastupali.
Zanima me podrška naroda, a ne foteljaša, poručio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić i dodao da ga interesuje šta misle građani, a ne neki foteljaši, koji se bore da nekome skinu glavu, kako bi oni bili bogati i vozili se avionom.
„Jedan je 12 godina bio na vlasti, a drugog podržava stranka koja je 12 godina vladala Srbijom, rekao je Vučić ne precizirajući na koga misli, ali je istakao da nije fasciniran njihovom vikom, niti uplašen njihovom hrabrošću.
Premijer Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je Srbija uspevala i uspeće i u budućnosti da sačuva stabilnost za razliku od zemalja oko nje.
On je, posle otvaranja rekonstruisane pruge Vranjska Banja-Ristovac na železničkom Koridoru 10, rekao da je značajno da sačuvamo stabilnost u zemlji kako bi ostvarili brojne projekte, poput ovog.
„Gde god da se okrenete oko nas, od Makedonije do Crne Gore postoji nestabilnost, a Srbija je uspevala i uspeće da sačuva stabilnost”, naglasio je Vučić.
On je istakao da Srbija ima prijatelje na različitim stranama sveta, dodajući da je Rusija iskren prijatelj Srbije.
„Rusija je iskren prijatelj Srbije i zahvalan sam joj na očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše zemlje. Tražiću od vlade još konkretnije unapređujemo našu saradnju”, kazao je Vučić dodajući da ima još sličnih projekata kao što je ovaj.
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da je sa jednim od najvećih i najbogatijih investitora na svetu razgovarano o investiranju u više banja u Srbiji, a njihova je želja da sve to kao „klaster” ponude na tržište.
„Razgovaram i za Vranjsku banju i prekjuče sam imao važne razgovore sa strašno moćnim investitorima, i za Bujanovačku, Sijerinsku, Nišku i za banju Zvonce” rekao je Vučić novinarima u Vranju.
On je podvukao da je reč o jednom od najmoćnijih investitora i jednim od najbogatijih ljudi u svetu, da se na tome radi, ali i podvukao da su nam za to potrebne pruge, auto putevi…
Kako je rekao, sa „ruskim prijateljima” će se sesti i dogovoriti da se radi sve prema Nišu, ali i Beograd – Niš.
„Dok se ne uradi Beograd – Niš, džaba nam sve drugo što gradimo i pravimo”, a kada bude to završeno, sve će biti mnogo lakše.
Premijer je rekao da investitor hoće da kao klaster ponudi sve na veliko tržište, da to urade od jedan put i da tako privuku veliki broj turista. On je, odgovarajući na pitanja novinara u Vranju, rekao da ga zanima samo narod:
„Mene narod zanima i očekujem podršku naroda”, rekao je Vučić i naglasio da ne želi da se udvara lažnoj eliti.

Ne znam da li će Haradinaj biti tema za Mogerini

Premijer Aleksandar Vučić očekuje dobar i otvoren razgovor sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini, koja sutra dolazi u Beograd, ali ne zna da li će i slučaj Ramuša Haradinaja biti tema njihovog sastanka. „Ne znam da li joj je to tema, možda ona ima neke druge teme. To ćemo da vidimo”, rekao je Vučić novinarima u Vranju. On je dodao da ne zna šta „oni hoće od nas, ali da zna šta mi hoćemo od njih”. Vučić je naveo da je Srbija spremna da ispuni sve što se od nje traži u smislu zahteva za dokumentaciju u slučaju Ramuša Haradinaja, jer je to, kaže, veoma važno zbog žrtava i pravde. „Vidim da se sve svodi na politiku”, rekao je Vučić i dodao i ne želi da govori o tome šta misli koje odgovoran za haos i probleme u Makedoniji i drugim državama u regionu. Dodao je da neće dozvoliti da takve probleme neko pravi u Srbiji. „Oni koji misle da slučaj Haradinaj zloupotrebe za napade na Srbe, pošto dobijam određene informacije šta sve spremaju, neka ne misle da tako ne što smeju i mogu da naprave”, rekao je Vučić.
Izvor:Tanjug,Politika
Foto: BuPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles