VRANJSKI “ZAVARIVAČ” PRED SPASONOSNIM ARANŽMANOM

0
3720

Hrvatska pokreće proizvodnju u Vranju

Vranje, 2.mart 2017.(V.Pešić za BuPress) – Posrnulom Specijalizovanom preduzeću “Zavarivač” iz Vranja pruža se mogućnost da izradom pet hiljada tona metalnih konstrukcija za hrvatske i bosansko-hercvegovačke investitore ponovo pokrene proizvodnju, obezbedi profitabilan posao u narednih godinu i po dana i suguran opstanak.
Novoimenovani generalni direktor dr Branislav Popović izjavio je da je “Zavarivač” posetio i o pokretanju proizvodnje sa menadžmentom razgovarao predsednik Poslovne udruge “Vijadukt” iz Zagreba Joško Mikulić.
Predstavnici hrvatskog “Vijadukta” Joško Mikulić i jedne beogradske gradjevinske firme Veselin Sjekloća izrazili su zadovoljstvo mogućnosti “Zavarivača” u proizvodnji čeličnih montažnih konstrukcija i najavili značajnu medjudržavnu saradnju. Vranjski “Zavarivač” na dobrom je putu da uskoro počne proizvodnju metalnih konstrukcija za most preko Save izmedju Bosne i Hercegovine i Hrvatske.
Kamen temeljac mosta preko reke Save visoki zvaničnici Hrvatske i Bosne i Hercegovine udarili su u bosanskoj Posavini 14.septembra 2016.godine. Ćuprija preko Save kod Svilaja biće izgradjena na panevropskom drumskom Koridoru “Pet C” od Budimpešte preko Osijeka do Ploča.
Most dužine 660 i širine 29 metara povezaće autoput sa obe strane reke Save. Za izgradnju mosta kod Svilaja u naredne dve godine biće utrošeno 22,3 miliona evra.
Foto: V.P.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here