VUK JEREMIĆ NA TRIBINI U BUJANOVCU

0
4112

Vrlo ozbiljno se spremamo za izborni dan

Bujanovac, 1.mart 2017. (BuPress) – Na ovim izborima najveći problem jeste, što je dobrim delom Srbije zavladao strah. To je rezultat vrlo smišljenog, vrlo perfidnog i vrlo agresivnog pristupa – sigurni glasovi, jednom sveobuhvatnom zloupotrebom državnih resursa, u cilju potvrđivanja izborne pobede i de fakto – učvršćivanja apsolutističke vlasti na period od pet godina. Ne mogu da vas pogledam u oči i da vam kažem da se ne plašite. Ja se ne plašim, ne bih se kandidovao i ne bih da idem glavom napred da se plašim. Od vas to ne mogu da tražim, mogu vam obećati da neće biti razloga za strah ako budem predsednik, vi procenite možete li mi verovati. Podsetio bih vas na 2012. godinu. Jedna vlast je bila mnogo jaka i verovala da će trajati doveka, a sve se promenilo za samo jedan dan. Drugi krug predsedničkih izbora promenio je sve. To je taj drugi krug gde narod daje poverenje, ili ne daje poverenje. Ako vas teraju, ako traže da date imena dajte, ali glasajte olovkom kako mislite. Zato se vrlo ozbiljno spremamo za izborni dan za izborni proces, neće moći da se igraju „bugarskog voza“, neće moći da bude zloupotreba biračkih spiskova, dobro smo se pripremili, nisu oni pametniji od nas… Budu li pokušali da kradu, to će im biti poslednje, rekao je između ostalog Vuk Jeremić, kandidat za predsednika Srbije, na tribini održanoj u bujanovačkom Domu kulture „Vuk Karadžić“. Jeremić se osvrnuo i na 2. april, kada bi trebalo da se održe predsednički izbori.
Iako su su najave da će sutra biti raspisani izbori za 2. april, apsolutno nije sigurno i hoće li, jer premijer gotovo nikada ne govori istinu. Tako da ćemo da vidimo. I da raspiše, drugi krug će biti na Uskrs, oni će to da urade da bi poslali poruku kao – neće biti drugog kruga. Ali, prevariće se – biće drugog kruga, nema načina, čak ni uz krađu koju planiraju da prebace preko 50 odsto u prvom krugu, i još jednom će baš onako iznervirati pristojnu i normalnu Srbiju koja ne bi volela da se 16. aprila na Uskrs bakće po izbornim mestima, umesto da sedi kući na najradosniji hrišćanski praznik. I to će da im se obije o glavu. Svi će da izađu na Uskrs. Ove izbore vlast pokušava da učini nemogućim. Za bilo kog kandidata, osim kandidata vlasti. Ali, previše su bezobrazni i bahati, obiće im se o glavu. Vrše žestok propagandni pritisak što na ljude, što na kandidate. Šire strah, teraju ljude po javnim preduzećima da skupljaju sigurne glasove… To je jedna vrsta vladanja strahom, pokušaja manipulacije i upravljanje ljudima, što ne može da traje doveka…
– Ovo je režim koji je tako dizajniran da počiva na strahu. To je ono što moramo da promenimo, mora da posao i pravo na rad bude nevezano od političke i partijske pripadnosti. Ili od volje bilo koga ko je na vlasti. Kao predsednik sigurno se tako neću ponašati. To mogu da vam obećam. A mogu da vam obećam i sledeće. Imao sam tu čast i privilegiju da predstavljam Srbiju širom sveta. Video sam svet, stekao sam određeno međunarodno iskustvo i kontakte koje mogu da stavim na raspolaganje. Hoću da koristim svoje kontakte, da bi doveo u ovu zemlju investitore, da se u Srbiji ponovo pristojno i dostojanstveno radi i da može da se živi od svog rada. To će mi biti prvi i najvažniji zadatak. Da ne bi ljudi odlazili. Znači, zapošljavanje Srbije jeste moj zadatak broj 1, to mogu da vam obećam, istakao je Jeremić, odgovarajući na pitanja prisutnih o problemu zapošljavanja mladih i školovanih ljudi, koji su studije završili sa visokim prosekom, a do posla nikako da dođu.
Kanidat za predsednika osvrnuo se i na podršku koju Srbija dobija od stranaca.
– Strancima su počeli da daju i šakom i kapom kada su došli na vlast. Svake privilegije i sve moguće ustupke. I dopalo im se to. Kada ih po leđima tapše Bil Klinton, dopalo im se to da im savetnik bude Toni Bler, dopalo im se to da Angela Merkel govori – „ on je najbolji đak na Balkanu“, dopalo im se da MMF s vremena na vreme kaže – Srbija je u odličnom stanju. Ljudi, Srbija je u očajnom stanju, istakao je Jeremić, siguran da će se „sve što ne valja, završiti na Uskrs“.
Foto:BuPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here