DONACIJA NEMAČKE „HUMEDIKE“ BUJANOVAČKOM DOMU ZDRAVLjA

0
1475

Hitnoj pomoći oprema za urgentne slučajeve

Bujanovac, 14.decembar 2016. (BuPress) – Hitna služba Doma zdravlja u Bujanovcu od danas je bogatija za vrlo važnu nedostajuću opremu za urgentno lečenje pacijenata. Pokretni automatski defibrilator koji se koristi kod akutnog zastoja srca, set za reanimaciju, boca za kiseonik, 65 maski za kiseonik, 12 seta za imobilizaciju kompleksnih povreda i invalidska kolica, uručila je „belim mantilima“ u ovoj službi, g-đa Karin, predstavnica nemačke humanitarne organizacije „Humedika“, koordinatorka između ove organizacije i Ministarstva zdravlja. Ukupna vrednost donirane opreme prelazi 3.000 evra. A saradnja sa nemačkom humanitarnom organizacijom, koja će se, duboko je uveren Saša Arsić, strukovni tehničar urgentne medicine – glavni tehničar u Hitnoj , sigurno nastaviti, počela je u Prihvatnom centru za migrante u Preševu, gde se nalazila i medicinska ekipa iz Bujanovca.
Tada smo razgovarali o uslovima u kojima radimo, onome što nam nedostaje. Današnjom donacijom, nemačka humanitarna organizacija potvrdila je da ceni naš doprinos oko pružanja pomoći migrantima, od početka izbegličke krize, kada smo bili prisutni u Miratovcu i Preševu, sada u novootvorenom Prihvatnom centru u Bujanovcu. Naravno, oko svih obavljenih razgovora i inicijativi bila je upoznata direktorka Lela Jovanović, ističe Arsić.
Inače, Služba hitne pomoći zbrinjava pacijente iz Bujanovca i okolnih sela. Dnevno registruje u proseku 80 pregleda. U lokalu, ali i u najudaljenijim selima. Raspolaže sa pet vozila, devet lekara i 12 medicinskig sestara i tehničara…
Foto: BuPress, RTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here