POLITIČKI REVANŠIZAM – ŽESTOK SUKOB VLASTI I OPOZICIJE U VRANJU

0
1453

Socijalisti izloženi mobingu naprednjaka

Vranje, 2.novembar 2016. (V.Pešić za BUpress) – Posle otvorenog dana za medije, na kojoj je rukovodstvo  SPS-a  optužillo novu vlast za politički revanšizam, šikaniranje i  mobing u Gradskoj upravi i pojedinim javnim preduzećima, u Vranju se ponovo razbuktava nevidjeni sukob izmedju vladajućih naprednjaka i opozicionih socijalista.
vranje-4567-rukovodstvo-sps-foto-v-pesicPredsednik Gradskog odbora SPS-a i doskorašnji gradonačelnik Vranja Zoran Antić 1.novembra je pred novinarima optužio aktuelnu naprednjačku vlast da kinji, maltretira, mobinguje i preti otkazima zaposlenima iz redova SPS-a u javnom sektoru. Na optužbe šefa vranjskih socijalista burno je regovao Gradski odbor SNS-a koji u saopštenju navodi da je Zoran Antić izrekao niz neistina na račun stranke i da mu predstoji četvorogodišnje opoziciono trežnjenje.
vranje-28-zoran-antic-foto-v-pesic– Nad članovima SPS-a koji su zaposleni u Gradskoj upravi i javnim preduzećima sprovodi se svakodnevni mobing vladajuće SNS. Ljudi su zabrinuti za svoju egzistenciju. Uplašeni su i isprepadani, jer su na delu revanšizam, pretnje i ucene. Skoro svi naši članovi koji su bili na rukodovećim mestima su smenjeni. Oni kojima u novembru ističe ugovor u Gradskoj upravi sigurno će biti otpušteni. Vršen je veliki pritisak da se potpredsedniku SPS-a i doskorašnjem direktoruz JKP “Komrad” Dejanu Iliću onemogući da se kao profesor zaposli u Poljoprivredno-veterinarskoj školi. Sličan je slučaj sa generalnim sekretarom SPS-a u Vranju Branimirom Stojančićem, koji ne može da nadje radno mesto, jer je u jednoj kompaniji intervenisano da ga ne zaposle. Bivši direktor “Alfa Plama” Vene Zdravković i zamenik generalnog u “Vodovodu” Srdjan Dekić su kao diplomirani ekonomist iskrajnuti. Postoje pritisci da se visoki funkcioneri SPS-a ne zaposle. Gubitkom posla prete onima koji se esksponiraju kao članovi SPS-a, rekao je na otvorenom danu za medije čelnik vranjskih socijalista Zoran Antić.
Posle iznetih optužbi Zorana Antića na račun gradskih vlasti, saopštenjem se oglasio Gradski odbor SNS-a, koji tvrdi da su čelni socijalisti novinarima izneli neistine.
– Mi se ne bavimo SPS-om, već problemima koje smo od vas nasledili. Nasledili smo ogromne dugove, višak zaposlenih, korupciju. Vi zamajavate narod navedenim revanšizmom i šikaniranjem. Na demokratskim izborima SNS je od gradjana Vranja dobila mandat da grad izvuče iz blata, u kojem je bio proteklih 26 godina. Ne namerava SNS da izigrava tajnu policiju, koja bi jurila i isledjivala ljude zbog stranačke pripadnosti. To je bio vaš manir. O šikaniranju i mobingu mogu da posvedoče mnogi funkcioneri i članovi SNS-a koje ste 2013. i 2014. godine maltretirali i protiv pravno smenili i najurili. Možda gospodin Antić pokušava da ostavi utisak čoveka i političara koji i dalje drži konce u svojim rukama. Možda pokušava da amortizuje svoj politički pad u zaborav, koji je svojim postupcima sam asfaltirao. Možda je ovo samo unutar stranačka predstava za nezadovoljne članove SPS-a, navodi se u saopštenju lokalnog naprednjačkog vrha.
Naprednjaci poručuju Zoranu Antiću da očigledno ništa nije naučio, zbog čega mu predstoji opoziciono trežnjenje u naredne četiri godine. Čelnici SNS-a otpisuju bivšem gradonačelniku da može da doživi katarzu i samospoznaju sebe samoga i svojih političkih zabluda, promašaja i sopstvene lažne veličine.
Foto:V.P.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here