Riza Halimi nakon konsultacija sa predsednikom Tomislavom Nikolićem

0
1116

HALIMI: Osnovno pitanje kako da Albanci budu deo većine

Beograd, Bujanovac, 23.maj 2016. (Tanjug, Bupress) – Lider Partije za demokratsko delovanje Riza Halimi izjavio je, nakon konsultacija sa predsednikom Tomislavom Nikolićem, da je osnovno pitanje kako da Albanci budu deo parlamentarne većine, što do sad  nije bio slučaj. Halimi je novinarima rekao, prenosi Tanjug, da do sad nije bilo interesovanja stranaka koje su formirale parlamentarnu većinu za učešće Albanaca u njoj.
“Naš osnovni zahtev je bio da se stav prema jugu Srbije, gde živi većinsko albansko stanovništvo, promeni, te da se preko vlade i drugih izvršnih organa promeni pristup rešavanju problema”, rekao je Halimi. Govoreći o Koordinacionom telu za Preševo, Bujanovac I Medveđu, on je rekao da to telo deluje u krajevima sa većinskim albanskim stanovništvom, a da se glavni poslovi vode iz Beograda.
Konsultacijama sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem prisustvovao je  i Fatmir Hasani, profesor iz Bujanovca, novoizabrani republički poslanik, prvi  na listi Partije za demokratsko delovanje na nedavno održanim parlamentarnim izborima.
Foto: Tanjug(Rade Prelić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here