четвртак, април 25, 2024

Top 5 Ove Nedelje

Related Posts

ŠAIP KAMBERI NA KORAK OD FORMIRANJA SKUPŠTINSKE VEĆINE

SNS I DP U OPOZICIJI !?

Bujanovac, 15.maj 2016. (Bupress) – Na sutra (ponedeljak) zakazanoj konstitutivnoj  sednici SO Bujanovac, po svemu sudeći, ne samo da će biti verifikovani mandati na nedavno održanim lokalnim izborima izabranim odbornicima (41), već će najverovatnije doći i do izbora čelnika novoformirane  opštinske vlasti. Prema svemu onome što smo saznali od pojedinih političkih  aktera višednevnih razgovora i pregovora o stvaranju većinske koalicije, novu vlast formiraće PDD (Partija za demokratsko delovanje) – DUA (Demokratska unija Albanaca) – Šaip Kamberi, sa 12, dr-stojanca-arsicDr Stojanča Arsić – Za bolji Bujanovac (SDS, SDPS, SNP)  5, PDP (Pokret za demokratski progres) – Jonuz Musliju 4, Srpska lista – Nenad Tasić Tasa (SPS, JS , SPO) sa 2 odbornika  i UPR (Ujedinjena partija Roma) – Kenan Rašitović, jednim odbornikom. Tako će novoformirana  koalicija  imati 24 odbornika, što će reći komotnu većinu, nasuprot DP (Demokratska partija) – Nagip Arifi (10) i koaliciji oko Srpske napredne stranke (SNS, SRS, USS, PUPS, PS) sa 7 odborničkih mandata. Za predsednika  opštine će, prema sudeći, biti izabran Šaip Kamberi, koji je to mesto prepustio 2012. godine Nagipu Arifiju, koji, zajedno sa naprednjacima odlazi u opoziciju. jonuz-muslijuFunkciju predsednika SO nastaviće da obavlja Jonuz Musliju, oko koga su i nastala najveća sporenja između već vidjenih koalicionih partnera DP i SNS, Šaipa Kamberija i Nenada Mitrovića. Naime, kako je za „Bupress“ izjavio Nenad Mitrović, čelnik bujanovačkih naprednjaka, „koalicija oko SNS ne želi zajedno sa onima koji bi opštinsku vlast formirali zajedno sa Jonuzom Muslijuom, koji posle svega što je izjavljivao i izjavljuje, i njegovo ponašanje i kao predsednika SO i kao predsednika Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine, ne garantuje političku stabilnost na ovim prostorima. Jednostavno, želeli smo da formiramo većinu sa onim strankama i koalicijama koji su izašli na republičke izbore i time pokazali šta misle o Srbiji. Nažalost, Partija za demokratsko delovanje, jedina koja je izašla na te izbore odlučila se da Musliju bude u vlasti što je za nas neprihvatljivo…“ zaključuje Mitrović.
saip-kamberiŠaip Kamberi, nosilac liste PDD – DUA, koji je odavno viđen kao koalicioni partner naprednjaka, opredelio se za ponovnu saradnju sa Muslijuom. Za „Bupres“ je potvrdio najave o formiranju pomenute većinske koalicije, uz napomenu „blizu smo sporazuma, ali videćemo do sutra…“!
Isto je potvrdio i Nenad Tasić Tasa, nosilac Srpske liste, koja će u SO imati dva odbornika. „Ništa još uvek nisam potpisao, ali je tačno da ćemo podržati Šaipa Kamberija. Ono što smo tražili jeste da se Srbima u podeli vlasti (60:40) ništa ne oduzme od onoga što sada imaju…, rekao je Tasić.
Uostalom, videće se i čuti ponašanje i iznošenje svih argumenata nove pozicije i opozicije u lokalnom parlamentuna sutrašnjoj konstitutivnoj sednici, na kojoj će od 14 nedavno izabranih srpskih predstavnika, sedmoro biti na jednoj, toliko njih na drugog strani…
Foto: Novi koalicioni partneri /  „Bupress“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles