BUJANOVAČKA PREDIZBORNA SCENA – U SUSRET LOKALNIM IZBORIMA

0
1958

PREDSTAVNICI SRPSKIH PARTIJA I GG U ČETIRI KOLONE

Bujanovac, 11.mart (BUpress) Priželjkivali su i nadali se jednoj – zajedničkoj, bili zadovoljni sa dve, mrštili se na tri odborničke liste, opredeljivaće se između četiri…
Definitivno je sve poznato – srpsko biračko telo u bujanovačkoj opštini će na predstojećim lokalnim izborima moći da se opredeljuje i glasa za jednu od četiri liste na kojima će se naći 16 političkih partija, grupe građana i udruženja koje okupljaju Srbe. Tako je, ne nova, ali prošle godine inovirana ideja lokalnog PUPS–a, o jedinstvenoj srpskoj listi sa ciljem osvajanja što većeg broja odborničkih mandata i jačanja uticaja u lokalnom parlamentu, ostala, da li, nažalost, samo još jedna propuštena prilika, videće se. Elem, činjenica je da su Srbi u velikoj većini priželjkivali i nadali se jednoj – zajedničkoj, jedan deo bio zadovoljan i sa dve, dobar broj njih se mrštio na tri odborničke liste, a 24. aprila opredeljivaće se i glasati za jednu od četiri ponuđene. A odborničke liste, po brojnosti predstavnika stranaka i grupe građana na njima predvodi Srpska napredna stranka koja će nositi naziv „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“! Zajedno sa naprednjacima na listi su i odbornički kandidati iz stranaka, koalicionih partnerana lokalnom nivou: Ujedinjene seljačke stranke (USS), Srpske radikalne stranka (SRS), Pokreta socijalista (PS) i Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS), kao i predstavnici GG „Trajko Trajković“ i Opštinske organizacije penzionera – Bujanovac.
Jedinstvena Srbija (JS) i Socijalistička partija Srbije (SPS) zajedno će na izbore sa Srpskim pokretom obnove ( SPO ) , a na njihovoj „Srpskoj listi „biće i predstavnici „ Pokreta za jug „.
Doktor Stojanča Arsić nosilac je liste na kojoj će se naći odbornički kandidati iz Socijaldemokratske stranke (SDS), Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) i Srpske narodne partije (SNP). Lista Demokratska stranka – Nataša Kljajić, ma koliko neočekivana, nije i iznenađujuća. Jedina dama nosilac izborne liste za lokalne izbore u ovoj opštini, nedavno je imenovana za poverenika DS. Odlučila se za samostalan nastup što je, mora se priznati veoma hrabar lični i politički čin, koji, međutim, nosi sa sobom i opasnost „prosipanja“ glasova drugoj političkoj opciji, ako njena, ali i ostale tri liste ne pređu cenzus, koji će se, zavisno od broja izašlih birača, prema procenama kretati između 600 – 900 dobijenih glasova.
Iako u četiri kolone Srbi se nadaju da će sve liste preći cenzus i da će u budućem sazivu lokalnog parlamenta imati imeđu 16 i 19 svojih predstavnika. Naravno, očekivano tada – ujedinjene. A to je daleko veći i respektabilniji broj od četiri godine aktuelnog. U liku 11 srpskih, naspram 30 albanskih odbornika…
Foto: Bupress-Predsednici OO srpskih političkih stranaka i GG u bujanovačkoj opštini

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here